Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

JEGG-De Jonge Renner Academy wint NCK Mannen

Zondag 02 oktober 2022

Nederlandse kampioenschappen - JEGG- De Jonge Renner Academy is Nederlands Club Kampioen geworden bij de mannen.

Jan van Arckel werd net als bij de vrouwen tweede, titelverdediger De IJsselstreek werd derde.

Voor De Jonge Renner was het de achtste titel op het NCK in de A-categorie, de Brabantse vereniging stond voor de 22e keer achtereen op het podium volgens de clubhistorici. Beloften Marijn Maas, Frank van den Broek, Tom Smeets, Jody Jochems en elite renners Quinten Veling en Nils Sinscheck realiseerden de snelle tijd van 37.06 voor de Brabantse vereniging. Er werd gereden op een korter parcours dan aanvankelijk voorzien, zodat de organisatie hoge meerkosten kon voorkomen.

De ploeg ontbeerde - net als de andere teams bij de mannen - profs, maar had in Frank van den Broek een motor in huis die de ploeg een impuls wist te geven vandaag. Zo werd algemeen opgemerkt bij de ploeg ''Het draaide vandaag wel prima, bij allemaal trouwens. Ik kon met name op de dijken het tempo wel hoog houden inderdaad. We mikten op een podiumplaats en zijn heel blij met de winst. Ik heb persoonlijk een mooi seizoen gehad, maar ik ben heel blij dat ik dat jaar met de ploeg zo mag afsluiten met deze titel.'' Van den Broek rijdt komend jaar op continentaal niveau.

Het was Westland Wil Vooruit die met 38.50 een tijd neerzette, waar lang niemand aan kon tippen. Tot de NWVG daar onder dook en later was Jan van Arckel even sneller. JEGG-De Jonge Renner deed daar nog ruim een halve minuut af. Daar kon ook De Ijsselstreek dit jaar niet aan tippen.