Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Junioren en Nieuwelingen op Fromberg

Maandag 13 maart 2023

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlandse Kampioenschap wielrennen op de weg voor nieuwelingen en junioren wordt in het weekend van 24 en 25 juni verreden op de grens tussen de gemeentes Voerendaal en Gulpen-Wittem.

Eerder werd al bekend dat het NK wielrennen voor de profs deze zomer na tien jaar weer in Limburg wordt verreden, en wel in hetzelfde weekend. De nieuwelingen en junioren dames en heren strijden om de nationale driekleur op een uitdagend parcours van 7,5 kilometer met maar liefst 134 hoogtemeters per ronde. Dat maakte de organiserende stichting Kleeberg Cycling Challenge (KCC) vanmiddag bekend tijdens een perspresentatie op Wijndomein Fromberg  ,,Een flinke uitdaging voor de renners’’, aldus de organisatoren. De hellingen in het parcours zijn de Fromberg en de Ribbelheideweg. Deze laatste is relatief onbekend, maar met een lengte van één kilometer een echte scherprechter. 

 Samenwerking tussen twee gemeenten

,,Al jaren willen we een NK in Zuid-Limburg houden’’, vertelt Robert Loozen, voorzitter van de Stichting KCC, die jaarlijks de Kleeberg Challenge en Kleeberg Cross in Mechelen organiseert. ,,Vele opties passeerden in die tijd de revue. Samen met de gemeenten Gulpen-Wittem en Voerendaal is uiteindelijk voor dit parcours gekozen: één waar de klimmers hun hart zonder meer op kunnen halen!’’ De start en finish zijn op de pas gereed gekomen nieuwe fietsverbinding tussen Parkstad en het Heuvelland, op de Vrakelbergweg (‘ruilverkavelingsweg’), precies op de grens van de gemeenten Voerendaal en Gulpen-Wittem. Hier hebben de gemeenten een vrijliggend dubbel fietspad gerealiseerd.

NK-jaar Limburg

Het jaar 2023 wordt een echt NK-wielerjaar voor Limburg. Naast dus de wegwedstrijden voor profs, nieuwelingen en junioren, wordt dit jaar ook in onze provincie gestreden om de Nederlandse Kampioenschappen BMX (Venlo), Paracycling (Beek), Gravel (Banholt) ren MTB Marathon (Eijsden). ,,Het was geen doel om al die NK’s naar Limburg te halen, maar dat het nu zo uitpakt maakt dit natuurlijk wel een bijzonder jaar voor onze provincie’’, aldus Milan van Wersch, manager van het platform Limburg Cycling dat deze wedstrijden steunt.

Meer ambities

Met het NK is voor de Stichting KCC weer een droom in vervulling gegaan. ,,Maar onze ambitie houdt nog zeker niet op!’’, lacht Robert Loozen. Dit jaar organiseert de stichting haar elfde editie van de Kleeberg Challenge, een nationaal wegcriterium voor jeugdrenners en junioren Deze wedstrijd is op zaterdag 6 mei. Daarnaast is 16 en 17 september de tweede editie van het Kleeberg Cross weekend rond de Mechelse sportvelden waarbij op zaterdag een internationale UCI-cyclocross en op zondag een nationale cross . Plannen voor volgende jaren worden al gesmeed

Foto: © Sportfoto (boven) en organisatie

 


Sportscom.nl



Eerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl