Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bas Belder wint officieus NK Raadsleden

Dinsdag 23 mei 2023

National - Bas Belder uit Berkenwoude is officieus Nederlands Kampioen wielrennen voor Raadsleden geworden.

Het raadslid uit de gemeente Krimpenerwaard was met een vlijmscherpe sprint Rene Post (Elst Gld) en Johan van den Beemd (St. Willebrord, gemeente Rucphen) te snel af. Petra van Leeuwen is het eerste vrouwelijke raadslid met de officieuze titel Nederlands Kampioen. De renster uit de gemeente Uithoorn eindigde in het peloton ruim voor de Veenendaalse Marlies Bochane, die tweede werd.

Voor de tweede maal organiseerde Sportservice Veenendaal, als onderdeel van het wielerprogramma Veenendaal-Veenendaal, het NK wielrennen voor Raadsleden. Nadat de profkoers voor vrouwen de finish in Veenendaal was gepasseerd, werd het aangepaste parcours voor de raadsleden vrijgegeven. Titelverdediger Peter van Dijk uit Roelofsarendsveen ontbrak omdat hij inmiddels geen raadslid meer is. 

Met ruim veertig aanmeldingen telde het NK zo’n tien renners meer dan het peloton uit 2022. Harm Jan van Ginkel( Sportservice Veenendaal): “We hebben verschillende keren de opmerking gehoord dat ook leden van het college van B&W geïnteresseerd waren. Daarom hebben we de inschrijving ook voor hen opengesteld. Dat resulteerde in de aanmelding van wethouder René Post uit de gemeente Overbetuwe.” Post was kansloos bij de eindsprint van kampioen Belder, maar de tweede plek in de eindstand voelde goed aan.

Gelijktijdig met de mannen gingen ook twee vrouwen van start. Zij reden dezelfde afstand, maar werden apart geklasseerd. Petra van Leeuwen eindigde ruim voor Marlies Bochane en pakte daarmee de eerste officieuze titel Nederlands Kampioen wielrennen voor vrouwelijke raadsleden.

Foto: Sportservice Veenendaal Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl