Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kooij blijft bij Jumbo-Visma

Woensdag 21 juni 2023

Nederlandse kampioenschappen - Olav Kooij komt ook de komende twee seizoenen uit voor Team Jumbo-Visma. De 21-jarige sprinter wil zich verder ontwikkelen als sprinter en ook een rol spelen in de klassiekers. Volgens Kooij is Team Jumbo-Visma de beste formatie om die ambities waar te maken.

Kooij sloot zich in 2020 aan bij het Jumbo-Visma Development Team. Na verschillende overwinningen in het beloftencircuit, zette hij in het voorjaar van 2021 de stap naar de WorldTour. Daar boekte hij direct zijn eerste zeges bij de profs en zette hij zijn steile ontwikkelingscurve voort. In 2022 won hij maar liefst twaalf keer, waaronder zijn eerste WorldTour-wedstrijd. Dit seizoen ging de 21-jarige renner verder met winnen en toonde hij zich ook in verschillende voorjaarsklassiekers.

“Ik ben dan ook superblij dat ik nog twee jaar langer bij deze ploeg kan blijven”, aldus Kooij. “Ik voel me hier enorm thuis en heb mezelf hier de laatste jaren op een heel fijne manier verder kunnen ontwikkelen. Hier kan ik het beste uit mezelf halen, zowel qua begeleiding als wedstrijdprogramma. Op dat elan wil ik de komende twee jaar verdergaan.”

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl