Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wim Kruis ontvangt Gouden Wiel KNWU

Maandag 02 oktober 2023

National - Wim Kruis is zondag bij het NCK in Dronten verrast met het Gouden Wiel van de KNWU. De in Wezep wonende wielerman was als aspirant-jurylid actief bij hét wielerevenement van de top- en breedtesport.

Kruis kreeg de onderscheiding uit handen van KNWU-voorzitter Wouter Bos voorafgaand aan de prijsuitreiking in de A-, B- en C-klasse in Dronten. De verrassing emotioneerde Kruis zichtbaar.

Dit Wiel werd hem toegekend vanwege zijn grote verdiensten voor de wielersport, met name voor het vrouwenwielrennen. In 1991 stond Kruis met kopvrouw/partner Monique Knol aan de basis van de eerste UCI-vrouwenformatie Jamin. Daarvoor werd altijd in landenverband gereden. De oud-renner kreeg vedetten als Kirsten Wild en Annemiek van Vleuten in zijn formatie. Daarna bleef Kruis lang in die rol actief, maar de laatste jaren leidde hij het clubteam van Jan van Arckel, waar hij onder anderen Charlotte Kool en Loes Adegeest naar de top zag doorstromen. Nadat hij ook door het stokje overdroeg stortte hij zich op het jury- en vrijwilligerswerk. Dat laatste deed hij vorige week nog bij het EK Wielrennen. 

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl