Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Wielrennen over Dak van Drenthe

Dinsdag 11 juni 2024

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlandse Loterij NK Wielrennen voor nieuwelingen, junioren en elite zonder contract (m/v) op de Col du VAM voert dit jaar over het dak van Drenthe. Daarmee krijgen deze categorieën op 15 en 16 juni de scherprechter van het afgelopen EK Wielrennen voorgeschoteld. In totaal vinden deze coureurs drie klimmen in hun parcours, de handbikers en tandemrijders hebben alleen de finishklim op hun programma staan.

De Col du VAM was al decor van menig topkoers, zoals enkele edities van de nationale kampioenschappen – met onder anderen Mathieu van der Poel en Anna van der Breggen als winnaars – een EK Veldrijden en het Europese kampioenschap op de weg. Nog nooit werd er een nationale titelstrijd over het nieuwe Dak van Drenthe verreden, maar komende maand wordt daar dus om de nationale driekleur gestreden in zes categorieën. 

Deze renners krijgen drie klimmen op hun weg: de kasseienklim, de finishklim en het Dak van Drenthe) in hun 6,3 kilometer lange parcours. De nieuwelingen-meisjes doen al deze klimmen drie keer, de elite-zonder-contract mannen zelfs twintig keer. De Paracyclists (handbike en tandem) rijden hun NK op een parcours voor 5,5 kilometer. Daarin zit alleen de finishklim. Dat is aan de aankomst waar de afgelopen Europese titelstrijd eindigde en waar onder anderen Christophe Laporte en Mischa Bredewold naar de titel reden. Deze nationale kampioenschappen vormen de opmaat voor het NK Tijdrijden in Steenbergen en het NK voor beloften en profs in Arnhem.

 

Programma NK Wielrennen Col du VAM 15 en 16 juni:

Zaterdag 15 juni

09.00 Elite vrouwen-zonder-contract 94,5 km (15 ronden)

12.00 uur Nieuwelingen-meisjes 50,4 kilometer (8 ronden)

14.00 uur Junioren 107 km (17 ronden)

17.30 uur Para Handbike 75 minuten

19.00 uur Para Tandems 90 minuten

 

Zondag 16 juni

10.00 uur Nieuwelingen 63 km (10 ronden)

12.15 uur Junior-vrouwen 63 km (10 ronden)

14.30 uur Elite mannen-zonder-contract 126 km (10 ronden)

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl