Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Horst en Welten winnen Flevotour

Zaterdag 10 mei 2014

National - De 51e editie van de Flevotour voor nieuwelingen heeft een zege opgeleverd voor Dennis van der Horst. De streekrenner - afkomstig uit Hasselt - won in de straten van Kampen de sprint van een kopgroep van negen, nadat wind en regen het peloton flink hadden uitgedund onderweg. Bij de junioren won Bram Welten.

Van der Horst bleef op de streep Tom Peters (tweede) en Wim Wittenberg (derde) ruim voor. Het was voor de 16-jarige Overijssselnaar zijn derde zege van het seizoen, maar wel de eerste klassieker die hij won. Na het seizoen met wat pech begonnen te zijn, ging het de afgelopen weken gestaag beter. In de Zuiderzeeronde stond hij al als derde op het ereschavot, nu was de zege er voor de renner van de Noordwesthoek. "Het zat er voor mijn gevoel wel een beetje aan te komen, maar het is mooi dat het nu gelukt is en ook nog in de eigen streek. Ik hoop dit tweede jaar bij de nieuwelingen nog een aantal zeges aan deze overwinning toe te voegen. Als eerstejaars kon ik al goed mee komen, maar ik merk dat er nu wel een beetje meer op me gelet wordt. De afgelopen weken kwam het er in de sprints niet helemaal uit, maar nu had ik er geen moeite mee. Ik kan goed tegen kou en regen, misschien speelde dat ook een rol." 

Welten alleen

Welten wist in de slotfase samen met Stefan Kreder te ontsnappen uit een kopgroep van acht, die fel nagejaagd werd door het peloton. Welten liet Kreder in finishplaats Kampen ter plaatse en won. Dennis van Leeuwen won de sprint om de derde plaats. Welten: "Het was een eerlijke koers, waarin het veld eigenlijk al direct uit elkaar sloeg. Het liep nog wel een keer samen, maar even later konden we opnieuw met een groep weg rijden, die steeds verder uit dunde. Toen vlak voor Kampen de snelheid eruit raakte, plaatste ik een demarrage. Kreder kwam in de achtergrond nog aandringen, maar ik kon hem van het lijf houden. Dit is een overwinning die hoog op mijn lijstje met mooie zeges komt, vanwege de omstandigheden." Welten richt zich nu op de Driedaagse van Axel en hoopt geselecteerd te worden voor het EK op de weg.

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl