Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amerikanen en Van Hoek juichen in Zuid-Oost Friesland

Zaterdag 17 mei 2014

National - Een Amerikaans podium vandaag in de Ronde van Zuid-Oost Friesland bij de junioren. William Barta won de wedstrijd en kreeg Diego Binatena (tweede) en Ethan Reynolds (derde) mee op het podium. Op 1 minuut eindigde de beste Nederlander in deze Friese klassieker.

Dat was Jorn Buning.  Bij de vrouwen heeft Lotte van Hoek  in het Friese Appelscha de vijfde KOGA Ronde van Zuid-Oost Friesland gewonnen. De 22-jarige renster uit Vlijmen van Jan van Arckel versloeg na 125 km in de eindsprint van een kopgroep van vier rensters Trieneke Fokkens uit Leutingewolde. Derde werd Ashleigh Neave uit Petten. In de finale waren de vier weggereden uit het peloton. Vierde werd Judith Bloem uit Apeldoorn. 

Ondanks het mooie weer en weinig wind gebeurde er van alles in de Ronde van Zuid-Oost Friesland. Heel veel valpartijen, ook diverse dames met flinke verwondingen/kneuzingen en zo goed als zeker twee sleutelbeenbreuken. Daarnaast waren er diverse ontsnappingen, maar deze reikten allemaal niet heel erg ver. De eerder genoemde Judith Bloem, net als winnares Van Hoek ook rijdend voor Jan van Arckel, was erg actief en probeerde diverse keren alleen weg te komen. In de finale reden dan eerder genoemde vier vrouwen weg, deze bleven uit de greep van het peloton zodat een sprint naar de top van de Bosberg de beslissing moest brengen. Het was een machtige sprint, waarbij Fokkens en Van Hoek in eerste instantie zij aan zij gingen, maar Van Hoek was in de laatste meters net iets sneller.
Winnares Van Hoek was na afloop erg blij met haar overwinning en gaf veel credits aan Judith Bloem, die in de finale veel knechtenwerk had verricht voor Van Hoek. Achter de vier koploopsters won youngster Floortje Mackaij de sprint van het peloton voor Geerike Schreurs.

 KOGA Ronde van Zuid-Oost Friesland 17 mei 2014 

1. Lotte van Hoek (Vlijmen) 125 km in 3.05.50, 2. Trieneke Fokkens (Leutingewolde), 3. Ashleigh Neave (Petten), 4. Judith Bloem (Apeldoorn), 5. Floortje Mackaij (Woerden), 6. Geerike Schreurs (Zwolle), 7. Britt Teunissen (Ysselsteyn), 8. Sigrid Jochems (Vianen), 9. Jade van der Molen (Alkmaar), 10. Marloes Bons (Utrecht).

Foto: © Rudie OttensEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl