Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Gorkom en Van Benthem naar BMX-titels

Zondag 06 juli 2014

Nederlandse kampioenschappen - Jelle van Gorkom en Merle van Benthem zijn in Haaksbergen Nederlands kampioen BMX geworden. Van Gorkom pakte daarmee bij de elite-men de dubbel, want de dag voordien was hij ook winnaar van de time-trial. Nu kreeg hij Twan van Gendt (zilver) en Joris Harmsen (brons) mee op het podium.

Van Benthem bleef verrassend Laura Smulders voor. Diens zus Merel Smulders veroverde brons. De nieuwe Nederlands kampioene was dolblij met de winst, de Hengelose greep op haar thuisbaan in Haaksbergen haar eerste titel bij de elite-women. "Ik hoop dat ik hiermee definitief een streep kan zetten onder een periode van tegenslag. Natuurlijk was Laura Smulders de favoriet in de ogen van velen, maar ik ben van start gegaan om te winnen. Ik wist haar voorbij te komen en toen was ik heel beslist: die titel wilde ik niet meer afgeven" aldus een emotionele Van Benthem direct na afloop. 

Van Gorkom succesvol

Van Gorkom kende een zeer succesvol weekeinde, ook hij werd niet zo heel ver van zijn woonplaats Lichtenvoorde Nederlands kampioen. "Toen ik de eerste bocht in kon gaan als eerste, wist ik dat ik stand kon houden. Twan van Gendt drong nog wel een keer flink aan, maar ik hield de deur dicht en kon zo naar het goud rijden. Daarmee kijk ik terug op een perfect weekeinde. Ik ben gewoon goed op het moment en hoop die lijn door te trekken naar het Europees Kampioenschap in Denemarken en vooral het WK BMX  in Rotterdam eind deze maand. Daar zal het zeker niet vanzelf gaan om te winnen, maar we gaan ons best doen, eerst maar eens genieten van deze zege."

Foto: © Sportfoto

Elite Men: 1. Jelle van Gorkom, 2. Twan van Gendt, 3. Joris Harmsen, 4. Raymon van der Biezen, 5. Jasper Peters, 6. Niek Kimmann, 7. Martijn Jaspers, 8 . Jordy van der Heijden

Elite women: 1. Merle van Benthem, 2. Laura Smulders, 3. Merel Smulders, 4. Lieke Klaus, 5. Dana Sprengers, 6. Danielle Vrenegoor, 7. Ruby Huisman, 8. Wietske Bloemhof


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl