Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van Paassen: ‘Natuurlijk is het spannend’

Van Paassen: ‘Natuurlijk is het spannend’

Zaterdag 04 oktober 2014

Interviews - Sanne van Paassen zal zondag in Gieten haar rentree in het veld maken, na een volledig crossseizoen gemist te hebben als gevolg van een slepende beenblessure. De renster van Boels-Dolmans heeft veel vertrouwen in haar voorbereiding. “Maar natuurlijk is het spannend.”

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

De cross van Oostmalle in februari 2013 was de laatste keer dat ze in het veld te zien was. Op de wegfiets liet ze zich toen tot en met het NK in Kerkrade – waar ze elfde werd – nog opmerken met ook een derde plaats in de GP Dottignies. Maar toen kwam Van Paassen aan de zijlijn te staan met groeiend lichamelijk ongemak. De veldritwinter ging voorbij en pas op 31 mei van dit jaar was ze weer in wedstrijdverband te zien. Wat hield haar in de tussentijd van de fiets? Een lange gang langs doktoren leverde tegenstrijdige berichten op, operaties stonden op het punt van ingepland te worden. Maar toen kwam er duidelijkheid: “Ik bleek het logesyndroom te hebben, het vlies rond de spieren in mijn been ging irriteren bij inspanning en daardoor werd de bloedtoevoer afgeremd. Er bleek geen echte ingreep nodig, maar met intensieve massage is dat probleem te verhelpen. Ik denk dat ik zo graag wilde verbeteren dat ik de grenzen van mijn mogelijkheden heb opgezocht in training en er overheen ben gegaan."

Ups en downs

Ze ging in februari al mee met haar nieuwe team Boels-Dolmans op trainingskamp, maar op 31 mei in de Dorpenomloop van Aalburg keerde ze voor het eerst terug in competitie. “Op de weg heb ik dit seizoen mijn rentree kunnen maken, maar dat ging met ups en downs. Met name etappekoersen lijken niet goed voor me uit te pakken. Het vertrouwen put ik vooral uit mijn prestaties op de mountainbike van de afgelopen maanden. Ik hoop op een normale winter – met wel iets minder wedstrijden – waarin ik mijn oude niveau weer kan benaderen.”  De focus ligt op de Superprestige en de wereldbeker,voor de laatste reeks moet ze overigens geselecteerd worden door bondscoach Johan Lammerts. Minder wedstrijden betekent ook dat ze bijvoorbeeld de Nacht van Woerden moet laten schieten, maar de komende maand wel te zien is in Gieten, Den Bosch en Valkenburg. ‘Ik moet voorkomen dat ik mijn benen weer overbelast. Ik heb er vertrouwen in dat we daar nu de juiste remedie tegen hebben gevonden.”

'Laat het maar beginnen'

Haar eventuele contractverlenging met Boels-Dolmans zal dan ook pas in de loop van de winter nader bekeken worden. “De Specialized waarop ik fietsen ga in het veld, bevalt heel goed en verder krijg ik alle nodige ondersteuning. Het is belangrijk voor me om te weten dat als het eventueel niet gaat, het nergens anders aan ligt, dan aan mezelf. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat het lukken gaat, maar natuurlijk is het spannend, wat denk jij? Als je mooie resultaten hebt behaald in het veld en weet dat je normaal gesproken mee zou moeten kunnen doen met de top, dan wil je dat ook waarmaken. Maar vragen als ‘waar sta ik?’ kan ik direct een bepaald niveau halen?’ voel ik toch weer een pijntje’ spoken natuurlijk wel door je hoofd. Daarom heb ik zoiets van, laat het maar beginnen. Dan weten we al meer. Uiteindelijk hoop ik aan het einde van de winter mijn oude niveau weer te benaderen. Dat zou echt héél mooi zijn."

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl