Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra sprint naar titel in Emmen

Zondag 28 juni 2015

Nederlandse kampioenschappen - Niki Terpstra is Nederlands kampioen geworden bij de beroepsrenners. De renner van Etixx-QuickStep won de sprint van het peloton in de straten van Emmen, nadat in extremis een kopgroep van acht werd terug gehaald.

Die koplopers waren Bert-Jan Lindeman (Lotto-Jumbo), Reinier Honig (Roompot), Bram Nolten (Parkhotel), Gert-Jan Bosman, Patrick van Leeuwen (Piels), Kobus Hereijgers, Daan Meijers (Join S-De Rijke) en René Hooghiemster (Babydump). De laatste vijf vluchters werden in de slotronde terug gehaald, waarna Terpstra de sprinters verraste. "Ik ging de bocht om in het wiel van Ramon Sinkeldam, met wie ik altijd train. Als we op training sprinten, wint hij altijd, behalve nu dan. Ramon viel stil voor me en ik kon er nog over komen. Heel mooi om zo te winnen." Terpstra was eerder nationaal kampioen in 2010 en 2012.

Halverwege de wedstrijd geloofde hij zelf niet in de winst. "Ik was bang dat we uit de wedstrijd zouden worden genomen vanwege te grote achterstand. De aanlooplussen waren prettig voor ons omdat je dan niet steeds hetzelfde rondje fietste, maar misschien zorgde het er wel voor dat we het gevoel van een hele grote achterstand wat misten."Op het podium werd Terpstra geflankeerd door Ramon Sinkeldam van Giant-Alpecin (zilver) en Danny van Poppel (brons). Ramon Sinkeldam stond er zelf van te kijken dat hij geklopt had. "Ik voelde me nog goed, maar Niki kon vanuit mijn wiel aangaan. Ik was er dichtbij, maar het is nooit gelukt. Het was geen uitgemaakte sprint, zoals er hier verwacht wordt."

Foto: © Sportfoto

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot. In het spel zelf win je een gesigneerd shirt van Giant-Alpecin, een sporttas met inhoud van Roompot-Oranje Peloton en het boek van Jeroen Wielaert Het Utrecht van de Tour :schrijf in!


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl