Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (4): Terpstra imponeert in voorjaar

Donderdag 03 december 2015

Nieuws - Niki Terpstra won dit jaar geen klassieker, zoals hij in 2014 Parijs-Roubaix op zijn naam bracht. Maar de Noord-Hollander van Etixx-QuickStep was zonder twijfel wel de Nederlander van het voorjaar. Niet voor niets stond hij in de Omloop Het Volk, de Ronde van Vlaanderen én Gent-Wevelgem op het podium.

In Vlaanderen bleef hij alleen met Alexander Kristoff over, maar de Noor was in de sprint te sterk voor zijn Nederlandse opponent. Terpstra had in de Tour of Qatar al laten zien weer in goeden doen te zijn met een ritzege en de eindoverwinning. En zijn ploeg – die in de breedte weer sterk was maar tactisch niet altijd even handig opereerde – kon dus ook in de belangrijkste maanden van het voorjaar op hem rekenen. Een onverwachte en mooie zege kwam in juni in Emmen, waar hij onverwacht de sprint van het peloton won en alweer zijn derde rood-wit-blauwe proftrui in ontvangst mocht nemen. Na een lange koers – waarin een kopgroep veel ruimte kreeg – was Terpstra fris en ook op de persconferentie na afloop bleef hij koeltjes. “Ik heb hier eigenlijk geen echte concurrenten gemist” zei hij na de afzegging van klimgeiten als Mollema en Gesink. “En op training verslaat Ramon Sinkeldam me altijd, maar deze keer was ik sneller.” Als troef van de Nederlandse ploeg kon hij zijn stempel niet drukken op de WK-wegwestrijd in Richmond, maar desondanks was het jaar heel sterk.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl.

Foto: © Sportfoto

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld

Moment 3: Kirsten Wild wereldkampioene scratch



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl