Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (13): Lindeman wint rit Vuelta

Maandag 14 december 2015

Blog - Dat Bert-Jan Lindeman een doorzetter is, liet hij al zien door zich via het Rabobank Development Team terug te knokken naar de WorldTour nadat hij door het stoppen van Vacansoleil-DCM zonder team kwam te zitten. In het shirt van Lotto-Jumbo won hij dit jaar prompt een rit in de Vuelta. 


De Drent hield in de slotfase van de zevende etappe - een bergrit - zijn hoofd koel en verschalkte zijn medevluchters op La Alpajarra. De laatst overgebleven koplopers hielden een halve minuut van hun voorsprong over op Fabian Aru Lindeman erkende dat het zijn belangrijkste zege uit zijn loopbaan was. "Dit is een hele speciale overwinning. Ook voor het team is dit belangrijk, we hebben in het begin van het jaar wat pech gehad, maar nu komt het er uit" aldus de Drent die al voor de derde keer ten aanval trok in deze ronde en ook later in de Vuelta nog actief maar tevergeefs op jacht ging naar een tweede ritzege. Een welkome zege voor Lotto-Jumbo, waar men lang moest wachten tot er uberhaupt gewonnen werd, laat staan in de WorldTour.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Foto: © Unipublic

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld

Moment 3: Kirsten Wild wereldkampioene scratch

Moment 4: Niki Terpstra imponeert in voorjaar

Moment 5: Steven Kruijswijk kan het nog

Moment 6: Ellen van Dijk wint op European Games

Moment 7: Steven Lammertink Europees kampioen tijdrijden -23

Moment 8: De Tourstart in Nederland

Moment 9: Robert Gesink zesde in Tour

Moment 10: Anna van der Breggen wint Giro

Moment 11: Niek Kimmann wereldkampioen MTB

Moment 12: Sterk najaar Team Roompot



Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl