Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pure Energie en Posthuma steunen Ronde van Twente

Donderdag 29 mei 2014

National - Op 16 augustus van dit jaar krijgt het Twentse wielerdorp Enter een primeur met een klassieker voor nieuwelingen en junioren: de Pure Energie Tour Ronde van Twente. Een aantal oud-renners uit Twente heeft het plan opgevat om de wielersport in Oost-Overijssel een stimulans te geven.

Overijssel kent met de Omloop van Noord-West Overijssel en de Flevotour twee stevig verankerde wedstrijden voor deze regio, maar de oostkant van de provincie werd nog niet bediend. De organisatie vond dat een gemis. "Om de jeugd te stimuleren is het van het grootste belang om ook wedstrijden te kunnen bieden. Het betwisten van een wedstrijd over grote afstand en over moeilijk terrein is onmisbaar in de ontwikkeling van jonge renners."

Joost Posthuma koersdirecteur

Een aantal sponsoren is bereid gevonden om deze wielerronde te ondersteunen. Waaronder Nederlands groenste energiemerk en tevens naamgever:  Pure Energie van de Raedthuys Groep uit Enschede. Voormalig profwielrenner en nu medewerker bij Raedthuys Joost Posthuma is aangesteld als koersdirecteur van de Pure Energie Tour “Deze wedstrijd voegt echt iets toe aan het programma van de jeugd. Ze krijgen een serieuze uitdaging voor de kiezen. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om als beginnend wielrenner stappen te maken met dit soort koersen. Ik steek dan ook heel graag mijn energie in dit evenement en ons wielertalent.”  Andere sponsoren zijn: Nystaete Group B.V. , Uw Buitenhuis.nl , Voegersbedrijf  Wildvank  , H4Mobility.

Foto: © Sportfoto Joost Posthuma



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl