Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wim Stroetinga wil ook op NK stunten

Dinsdag 21 juni 2016

Nederlandse kampioenschappen - Wim Stroetinga stuntte afgelopen zondag door de slotrit van de Ster ZLM Toer te winnen en in een rechtstreeks duel Dylan Groenewegen te verslaan.

De renner van Parkhotel wilde de Ster ZLM Toer gebruiken om beetje bij beetje in vorm te raken voor de nationale titelstrijd. De oud-prof van Team Milram gaf inderdaad zijn visitekaartje af. "Ik voelde me elke dag iets beter worden. In de Ardennenrit van zaterdag had ik me bewust wat gespaard om op de slotdag van deze etappekoers de benen nog eens te testen. ’ Stroetinga zat in de finale zonder ploeggenoten, maar hopte van de sprinttrein van Marcel Kittel (Etixx-QuickStep) naar die van Dylan Groenewegen (Lotto-Jumbo). Uiteindelijk werd er nog gevallen in de slotfase, maar Stroetinga zat in de buurt van Groenewegen toen deze de sprint aan ging.

Eerlijke sprint'

"Het was een eerlijke sprint, man tegen man, maar ik wist hem te winnen. Dit is zeker één van de mooiste zeges uit mijn loopbaan, samen met de Sluitingskoers in Putte-Kapellen. Ik denk wel dat meer mensen mij nu in de gaten gaan houden zaterdag op het NK, maar dat heb ik er wel voor over om zo’n zege te boeken. Ik kon die kans niet laten passeren, volgende week kan ik door pech zomaar niet mee strijden om de winst, dan heb ik deze mooi op zak. Maar ik hoop uiteraard komende zaterdag deze stunt nog eens te herhalen." Na het NK moet de knop direct om, op vrijdag 1 juli is er een bike-off waarin Stroetinga zijn plek in de olympische achtervolgingsploeg moet veilig stellen.

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl