Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boogaard en Daemen naar Nederlandse titel tijdrijden

Woensdag 22 juni 2016

Nederlandse kampioenschappen - Maaike Boogaard is Nederlands kampioene tijdrijden bij de junior-vrouwen geworden.Bij de junioren werd Stijn Daemen tot nieuwe kampioen gekroond.

Met name bij de junior-vrouwen waren de verschillen nipt, maar Boogaard zag de weegschaal in haar voordeel doorslaan. De renster van de Bergklimmers liet haar ploeggenote Karlijn Swinkels één seconde achter zich.Brons was voor Claudia JongeriusOnderweg was het verschil nog acht tellen in het voordeel van Swinkels. 'Ik weet ook waar ik het heb laten liggen, want ik sneed de voorlaatste bocht volledig verkeerd aan" somberde ze in Middelharnis. Boogaard hoorde de tijden ook doorkomen. "Voor mij reden om het tempo nog wat op te voeren, want ik kwam hier niet om tweede te worden. Ik heb alles gegeven en ben blij dat het de titel heeft opgeleverd. Ik was al regiokampioene en wist dat het hier spannend ging worden. Voor mij is het mooi dat ik net aan de goede kant van de streep zit. Hopelijk kan ik dit jaar ook nog aan internationale kampioenschappen deel nemen" aldus de import-Limburgse.

Daemen naar goud

Bij de junioren had Stijn Daemen bij het tussenpunt vijftien seconden voorsprong op runner-up Willem Bok, op de streep in Middelharnis waren daar nog zeven seconden van over. Mitch Groot eindigde op de derde plaats op dertien seconden. Daemen vond de nationale titelstrijd rond Middelharnis veeleisend. "Deels door het weer - het was echt benauwd onderweg - maar ook door de start in het dorp. Ik vind dat wel mooi dat het parcours ook een beetje technisch is. Er zijn hier lange, rechte wegen genoeg. Zo is de route mooi afwisselend. Ik had vooraf op een podiumplaats ingezet en ben heel blij dat het de rood-wit-blauwe trui geworden is." Er wacht een belangrijke periode voor de renner van Davo. "Er komen mooi koersen aan, deze titel geeft mij de bevestiging dat het met de vorm wel goed zit."

Foto: © Sportfoto

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl