Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans met Blaak, Van Dijk en ambities naar WK

Maandag 03 oktober 2016

WK Wielrennen - Het Boels-Dolmans Cycling Team reist met Ellen van Dijk en Chantal Blaak af naar de WK Ploegentijdrit in Qatar.

Samen met Karol-Ann Canuel, Lizzie Deignan (Armitstead), Christine Majerus en Evelyn Stevens gaat met op zoek naar de eerste wereldtitel voor de ploeg. De formatie van Danny Stam start als favoriet nadat men alle ploegentijdritten won dit seizoen.

“We hadden acht dames die deel zouden kunnen uitmaken van deze ploeg”, aldus ploegleider Danny Stam. “Uiteindelijk heb ik voor de zes rensters gekozen met de meeste ervaring in het samen rijden. Deze groep heeft de beste combinatie van kracht, ervaring, technische vaardigheden en de wil om te winnen.”

Winnen is het doel. Tijdens het WK 2015 in Richmond vorig jaar behaalde Boels-Dolmans zilver en kwam de ploeg slechts zes seconden te kort voor de hoogste trede op het podium. Goud in de ploegentijdrit werd daarna duidelijk als doel gesteld en het trainen voor de ploegentijdrit begon al tijdens het trainingskamp van de ploeg in december vorig jaar.

De extra aandacht voor deze discipline heeft zijn vruchten inmiddels afgeworpen. Tijdens de Energiewacht Tour in april mocht Boels-Dolmans de eerste gewonnen ploegentijdrit in het vierjarige bestaan van de ploeg noteren. Daarna volgden gewonnen ploegentijdritten in Värgarda en de Boels Rental Tour.

Volgens van Dijk, die bij elke gewonnen ploegentijdrit dit seizoen betrokken was, is deze gezamenlijke prestatie te danken aan de focus van de ploeg op deze discipline: “We zijn het hele jaar lang al succesvol, maar bijna altijd met slechts één renster op het podium of op de bovenste trede. Een resultaat dat je met een ploegentijdrit neerzet, is iets waarin de hele ploeg kan delen; niet alleen de meiden die hier aanwezig zijn, maar ook de meiden die er nu niet bij zijn. Ook de staf speelt een belangrijke rol, evenals de sponsoren. Elke zege is een overwinning voor de hele ploeg, maar dit is de enige waarbij je dit zo duidelijk kunt zien.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl