Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Emden achtste op WK Tijdrijden

Woensdag 12 oktober 2016

WK Wielrennen - Jos van Emden heeft op het wereldkampioenschap tijdrijden voor elite-mannen beslag gelegd op een achtste plaats. De renner van Lotto-Jumbo gaf 1 minuut 45 toe op de Duitse winnaar Tony Martin.

Tom Dumoulin eindigde net buiten de top 10 op een elfde plaats. De Limburger van Giant-Alpecin gaf aan geen topdag te hebben gehad aan het einde van een lang seizoen. Van Emden had nog even uitzicht op meer, maar moest in de slotfase wat terrein prijs geven. Hij slaagde erin zijn doel - top tien - te realiseren en was daar tevreden mee.

Erg blij met 8e plek

“Ik had vooraf getekend voor een plek in de top 10 dus ben ik erg blij met deze 8e plek. Er zijn maar zeven renners sneller en de Belg Lampaert zelfs nog in dezelfde seconde.” Toch wist Jos van Emden nog wel een kanttekening te plaatsen. “Ik wist dat ik het na 30 kilometer lastig zou krijgen en de combinatie met de hitte maakte het heel zwaar. Dan kan je alles anders gaan doen, maar ik besloot om gewoon hard te starten. In de laatste 10 kilometer zakte mijn tempo. Ik laat daar zo een halve minuut liggen, maar wie weet, als ik behouden was gestart had ik de tijd misschien niet meer in kunnen halen. Een plek bij de top 10 is mooi.”

'Maximale uit gehaald'

Bondscoach Johan Lammerts vond na afloop dat zijn renners er het maximale uit gehaald hadden in Qatar. "Natuurlijk kan Tom Dumoulin in zijn besten doen voor de medailles mee strijden, maar vandaag zat dat er niet in. Gezien zijn tijdrit in de Eneco Tour wisten we dat hij wellicht een minder prominente rol zou spelen dan de jaren hiervoor. Hij en wij hoopten dat hij vandaag wel een goede dag zou kennen, dat was helaas niet het geval na een lang en succesvol seizoen. Jos van Emden heeft vandaag een zeer solide tijdrit gereden met een prima resultaat als gevolg."

Foto: © Rob Jones/Sportfoto

 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl