Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Uitblinker Olympia's Tour wereldkampioen beloften

Donderdag 13 oktober 2016

WK Wielrennen - Fabio Jakobsen en Cees Bol misten op het wereldkampioenschap op de weg in Qatar net de top 10 in de wedstrijd voor de beloften. Deze eindigde in een massasprint, die gewonnen werd door de Noor Kristoffer Halvorsen.

Nederlands beloftenkampioen Fabio Jakobsen eindigde in deze sprint als veertiende, Cees Bol kwam één plek lager in de uitslag terecht. Bram Welten werd 33e, Jan Willem van Schip 40e en een moe gestreden Pascal Eenkhoorn 132e.

Eerstejaars belofte Pascal Eenkhoorn was in de openingsronde de initiatiefnemer van een kopgroep van eerst drie en later negen coureurs. Zij wisten een voorsprong van drie minuten te vergaren, voordat zij in de slotronde - op tien kilometer van de streep - door het jagende peloton werden ingelopen.

"Door het werk van Pascal Eenkhoorn hoefden wij ons niet in de achtervolging op de kopgroep te mengen, dat was aan de Noren, de Britten, de Duitsers en de Spanjaarden. Op het moment dat de Noren het werk nog min of meer alleen op moesten knappen, hoopte ik even dat de koplopers het zouden halen, maar zij kregen uiteindelijk meer steun. Toen het een sprint werd, was dat ook prima voor ons. Cees Bol en Fabio Jakobsen zouden Bram Welten in stelling brengen in de sprint, maar helaas verliep de finale niet zoals we gewenst hadden. Door valpartijen van anderen raakte Welten op achterstand. In de hectische slotkilometer konden Jakobsen en Bol niet meer echt een vuist maken in de sprint, die door de Noren perfect werd voorbereid en afgewerkt. De wedstrijd verliep voor ons ideaal, totdat in de slotkilometers ons plan in duigen viel. Dat konden we niet meer recht zetten. Soms gaat dat zo in het wielrennen."

Foto's: © Rob Jones/Sportfoto



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl