Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Swinkels elfde op WK weg junior-vrouwen

Vrijdag 14 oktober 2016

WK Wielrennen - De Nederlandse junior-vrouwen wisten geen medaille te veroveren op het WK in Qatar. De wereldtitel ging naar de Italiaanse Elisa Balsamo. Karlijn Swinkels - wereldkampioene tijdrijden- was de beste Nederlandse als elfde.

 

Maaike Boogaard werd vijftiende, Fleur Nagengast zestiende. Nederland verloor met Arianne Pruisscher de troef voor de massasprint al in de openingsronde, toen een deel van het peloton kansloos werd door (de gevolgen van) een valpartij.

Frank Pennings - als talentcoach verantwoordelijk voor deze categorie - had vooraf op meer gehoopt. "Zoals de andere landen hun sprintster naar voren leidden in de slotronde, zo hadden wij dat graag gedaan met Arianne Pruisscher. Maar door een val in de beginfase zaten zij en Nicole Steigenga helaas niet meer mee van voren. Karlijn kan rap aankomen, maar tegen het echte sprintgeweld was voor haar niets te beginnen. Het was domme pech die ons kampioenschap nekte. Met Arianna hadden we in ieder geval voor de medailles mee kunnen doen, maar dat was nu helaas niet het geval." 

foto (c) Rob Jones-Canadiancyclist.com

 

 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl