Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint zilver op WK Weg

Zaterdag 15 oktober 2016

WK Wielrennen - Kirsten Wild sprintte naar het zilver op het wereldkampioenschap op de weg in Denemarken. Amalie Dideriksen veroverde de wereldtitel in Doha. Het brons ging naar Lotta Lepisto.

 

De Nederlandse ploeg bracht Wild in een zetel naar de sprint, maar Dideriksen profiteerde slim. Dideriksen is tweevoudig wereldkampioene bij de junior-vrouwen op de weg. Dat was zij in Florence (2013) en Ponferrada (2014). 'Dit is een verrassing, ook voor mij. Ik ging voor een top 10. Ik wist dat ik het wiel van Kirsten Wild moest hebben en heb daar hard voor gevochten. Het is ongelofelijk dat ik hier win, ik ben nog maar twintig en ben wereldkampioene."

Kirsten Wild baalde na afloop uiteraard dat ze net naast de wereldtitel had gegrepen in Qatar, het land waar ze al zo vaak succesvol was in de Ladies Tour of Qatar. "De ploeg heeft een sterke koers gereden en me onderweg veel vertrouwen gegeven. We hadden de hele wedstrijd onder controle, maar net dat laatste stukje komen we uiteindelijk te kort. Natuurlijk ben je dan teleurgesteld als je het net niet af kunt maken. Ik moest de sprint wat vroeg aan gaan, maar kon ook niet langer wachten op dat moment. Tot het laatst hoopte ik Dideriksen nog op te kunnen vangen, maar ze kwam heel sterk uit mijn wiel. Ze heeft een sterke koers gereden en het vakkundig afgemaakt, maar dat had ik uiteraard liever zelf gedaan." 

De Nederlandse vrouwen probeerden vanaf zeventig kilometer van het einde de wedstrijd open te breken met een spervuur aan demarrages, maar het peloton liet niet begaan. In de slotfase mikte de equipe van bondscoach Johan Lammerts op de sprint met Wild. De oranje afvaardiging maakte indruk met deze manier van rijden, maar zag de inspanningen net niet beloond.

 "Ik vond dat de andere landen weinig initiatief namen" concludeerde bondscoach Johan Lammerts na afloop. "We waren misschien wel het sterkste blok, maar we konden niet alleen een wedstrijd van dit WK maken. We hadden gelukkig het scenario van de sprint nog. Ik moet zeggen dat ik tevreden ben met de manier waarop de voorbereiding op de sprint is verlopen. Natuurlijk sprinten de rensters niet elke dag in deze samenstelling, maar al met al is deze groep ervaren genoeg op dit onderdeel. Ook was de dag voordien de voorbereiding op de sprint nog een keer geoefend. Uiteindelijk komen we net te kort voor het goud.  Het is niet de eerste keer dat we sterk rijden en een ander daarvan profiteert. Het zal ook wel niet voor het laatst zijn, ben ik bang. Dat hoort bij de sport."

foto (c) Sportfoto

 

 

 

 


Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl