Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ter herinnering: Annefleur Memorial Tocht

Woensdag 07 december 2016

Cyclo - Op zaterdag 10 december vindt in Twente de Annefleur Memorial Tocht plaats. Deze bijzondere mountainbiketocht is een eerbetoon aan Annefleur Kalvenhaar: de talentvolle 20-jarige Wierdense mountainbikester die op 23 augustus 2014 om het leven kwam tijdens een wedstrijd in het Franse Méribel.

Familie en vrienden, vrijwilligers van de moutainbike-route Wierden, leden van FNK Wierden, mountainbikeclub Twenterand, Rotary Wierden, Lions Wierden, wielerverenigingen De Zwaluwen en Ruiten Drie verzamelen zich om 13.30 uur bij het strandpaviljoen op het Lageveld. Om 14.00 uur onthullen de ouders en broers van Annefleur op de hoek van de Vriezenveenseweg/Vlierdijk een paneel als herinnering aan Annefleur. Daarna fietsen de deelnemers gezamenlijk de korte MTB-tocht Wierden. Een deel van deze rit gaat over een door vrijwilligers gerenoveerd stuk van de route: bij de brug aan de Beverdamsweg.

De afsluiting van de memorial tocht is de Annefleur Kalvenhaar Track: het deel van de route op het recreatiepark Het Lageveld dat in 2014 vernoemd is naar Annefleur. Ook hier zijn vrijwilligers de afgelopen tijd bezig geweest met het verbeteren van de route.

Annefleur Kalvenhaar gold als een groot wielrentalent. Ze was onder meer Nederlands kampioen mountainbiken bij de junioren, en Europees kampioen veldrijden voor rijdsters onder de 23.

(Bron: GOW.nu)

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Cyclo Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl