Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Tijdrijden Montferland krijgt unieke wisselzone

Woensdag 17 mei 2017

Nederlandse kampioenschappen - Vandaag werden in 's-Heerenberg de parcoursen en het programma van het NK Wielrennen op de weg in Montferland (17-25 juni) voor gesteld. Meest opvallend is dat de renners elkaar kunnen kruisen bij de tijdrit op een zogeheten wisselzone.

De organisatie meldde dat de renners tijdens de wedstrijd op twee verschillende momenten in het parcours dezelfde straat gebruiken en elkaar dus in theorie zouden kunnen kruisen. De wedstrijdjury van de KNWU verwacht geen problemen in deze 'wisselzone', die vergelijkbaar is met het schaatsen, maar bij het NK Tijdrijden betreft het een langere strook.  Dit is voorzien in de parcoursen van de junioren, beloften, vrouwen en beroepsrenners. Wanneer de renners de bewuste straat oprijden, zijn de rijbanen nog strikt gescheiden. Later moet de renner aan de rechterkant naar links en de renner aan de linkerkant naar rechts. 

De wegwedstrijd wordt - in tegenstelling tot de afgelopen twee edities - voor alle categorieën op een vast parcours verreden van zestien kilometer. In het wegparcours zijn twee oplopende stroken opgenomen, 't Peeske en de Muur van Zeddam. Start en finish zijn voorzien aan de Zeddamseweg in 's-Heerenberg. Tijdens de wegwedstrijd worden eveneens de kernen van Zeddam, Beek en Stokkum aangedaan. Het tijdritparcours is iets uitgestrekter en doet ook Kilder en Loerbeek aan.  Het kampioenschap opent op 17 en 18 juni met een weekeinde waarin de nieuwelingen, junioren (m/v) en de elite-zonder-contract in actie komen op het NK weg. Ook is er dan startgelegenheid voor renners met een beperking (Para-cycling). 

Foto: © Sportfoto

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl