Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Raaijmakers zesde in WK Tijdrit junior-vrouwen

Maandag 18 september 2017

WK Wielrennen - Marit Raaijmakers is zesde geworden op het wereldkampioenschap tijdrijden in Bergen (Noorwegen) bij de junior-vrouwen. De titel ging naar de Italiaanse Elina Pirrone.

De rensters kregen met regen af te rekenen tijdens hun rit tegen de klok. Lang bleven de eerste tijden staan, totdat Pirrone liet zien dat het niet onmogelijk was daar nog wat tijd af te nemen. Raaijmakers "Toen ik van start ging, voelde ik al wat spetters. Het viel eigenlijk best wel mee, maar achterop het parcours regende het wat harder. Het wegdek in de laatste drie kilometer is nieuw en dat was glad, dat gold met name voor de strepen op de weg. Je kunt maar beter niet vallen, dat kost tijd, dus ging ik iets voorzichtiger door de bochten."

'Snel in ritme'

Raaijmakers toonde zich content. "Ik zat snel in mijn ritme. Ik mag met deze tijd zeker tevreden zijn. Ik kreeg vanochtend nog een bericht van Karlijn Swinkels om me succes te wensen. Zij won vorig jaar natuurlijk de titel. Ik had zelf gegokt op de top 5, daar sta ik net buiten, maar ik ben tevreden.. Wereldkampioene worden als Karlijn? Dat was een droom geweest, maar er zijn nog kansen op vrijdag. Ik ben wel een klimster, het parcours ligt me. We hebben met Nederland meerdere kansen in de aanval en natuurlijk in de sprint met Europees kampioene Lorena Wiebes."

'Niet genoeg power'

Anne de Ruiter werd zeventiende. De Nederlands kampioene gaf bijna twee minuten toe op de Italiaanse winnares. "Het ging redelijk. Ik had net niet genoeg power vandaag, maar heb gedaan wat ik kon. Ik had gehoopt op een top 10. Dit is een redelijk begin van een week die hopelijk nog heel mooi gaat eindigen voor Nederland."

Gunnewijk tevreden

Bondscoach Loes Gunnewijk had ingezet op een plaats bij de eerste acht en was er vooraf niet vanuit gegaan dat er net als vorig jaar - toen Karlijn Swinkels dit onderdeel won op het WK in Qatar - een regenboogtrui mee naar huis zou worden genomen. "Het was een lastig parcours met veel ritemwisselingen. We gingen voor een plek bij de eerste acht en hoopten met de twee rensters bij de eerste veertien te eindigen. Marit presteert hier heel sterk met een zesde plaats, maar vind hier ook een traject dat haar als klimster goed ligt. Dat gold iets minder voor Anne, maar ze hebben er beiden het maximale uit gehaald op dit parcours. Het is sowieso moeilijk in te schatten waar je staat in deze categorie in een internationaal veld. Veel tijdritten rijden de junior-vrouwen niet in een jaar en zeker niet op een dergelijk parcours met ook de nodige hoogtemeters erin."

Daarmee zit deze WK-dag er voor Nederland op. De KNWU vaardigde geen beloften af voor de tijdrit.

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl