Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoole zevende op tijdrit WK Junioren

Dinsdag 19 september 2017

WK Wielrennen - Daan Hoole heeft zich opnieuw laten gelden als tijdritspecialist. Na de vierde plek die hij behaalde op het EK Tijdrijden liet hij nu een zevende plek noteren op de wereldkampioenschappen tegen de klok in Bergen.

De Brit Thomas Pidcock - ook al wereldkampioen veldrijden - greep de titel. Thymen Arensman eindigde net buiten de top 10 op een twaalfde plaats.

Hoole gaf 29 seconden toe op de winnaar, Arensman 39.

Hoole was na afloop realistisch: "Ik kijk met een dubbel gevoel terug op dit WK Tijdrijden. Ik heb alles eruit gehaald.  Maar ik ben ook wel teleurgesteld. Het is jammer dat je zo dicht bij het podium eindigt, omdat dat mijn doel was. Ik wist dat je veel tijd kon terug pakken als je na de klim vol kon door trekken. Ik heb daarom in het begin niet te gek gedaan. Op de klim was ik achteraf geizen misschien iets te voorzichtig, maar aan de andere kant had ik daarna de energie wel om nog volle bak naar de finish te rijden. Top 10 is een mooie uitslag, maar podium was wel echt een doel." De wegwedstrijd is een volgend doel. "De vorm is goed en we hebben een heel sterk team. Als we het goed spelen, kunnen we zaterdag voor de winst rijden."

Thymen Arensman zat lang op de hotseat. "Dat was een leuke ervaring, om jezelf even op tv te zien. Maar uiteindelijk een twaalfde plek, een paar seconden van de vijfde plaats, daar kan ik goed mee leven. Mijn waarden waren niet zoals ik had gewild en ik wist dat er nog sterke jongens aan kwamen. Een twaalfde plek was op deze dag wel het maximaal haalbare."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl