Kijk ook eens op

Volg onsNederlandse junior-vrouwen vallen buiten prijzen

Vrijdag 22 september 2017

WK Wielrennen - De Nederlandse junior-vrouwen zijn er na het eerder dit seizoen behalen van de Europese titel door Lorena Wiebes niet in geslaagd om zich op het WK in Bergen met de strijd om de medailles te bemoeien.

Het parcours bleek te zwaar voor veel snelle junior-vrouwen en de buitenlandse teams leken erop gebrand de wedstrijd daarom al vroeg te doen ontploffen. Elke ronde werd er aan de boom geschud, maar vervolgens liep alles daarna weer samen. Toen een groep van zeventien in de voorlaatste ronde weg reed, was er geen oranje renster mee en waren de eersten in koers gevlogen. De Italiaanse Elena Pirrone soleerde  25 kilometer lang voor de achtervolgers uit en won zo haar tweede WK-medaille van de week. Ze schreef ook al de individuele tijdrit op haar naam.

Wiebes niet tevreden

Lorena Wiebes was op de 22e stek uiteindelijk de hoogst geklasseerde landgenote. Niet het resultaat waar de Europees kampioene vooraf op gehoopt had. "Ik denk dat ik hier mijn slechtste wedstrijd van het seizoen gereden heb" zei ze na afloop sip. "Het parcours was me niet op mijn lijf geschreven, maar ik had ook eigenlijk de benen niet vandaag. Ontzettend jammer, want ik heb een seizoen achter de rug waar ik best trots op mag zijn. Marit Raaijmakers probeerde in de achtervolgende groep de kloof nog voor me te dichten, maar ik zag al snel dat het weinig zin had. Ze verdwenen snel uit zicht en we hebben ze ook niet meer terug gezien" aldus de rensters die onder meer de Europese titel, de Piccolo Trofeo Binda en de Healthy Ageing Tour voor junior-vrouwen won dit jaar. Ze is in onderhandeling met enkele UCI-teams voor komend jaar. "Maar ik heb het bewust over dit WK heen getild voordat ik daar een beslissing over neem." 

Nations Cup-eindzege

Bondscoach Loes Gunnewijk zag haar rensters als winnaressen van de UCI Nations Cup terug, maar in de wedstrijd bleven haar pupillen daar ver van verwijderd. "We moeten realistisch zijn. We konden vandaag niet mee toen de koers hard gemaakt werd. De rensters hebben zeker geen slecht WK gereden, maar je hoopt natuurlijk na zo'n mooi seizoen ze in de finale terug te zien. Misschien had er voor Marit Raaijmakers nog iets meer in gezeten, maar de teamspirit is zo groot in deze ploeg dat ze besloot te wachten op Lorena Wiebes, die vlak achter haar ook de eersten had moeten laten gaan. Ze heeft zich opgeofferd voor haar teamgenote, maar uiteindelijk bracht hen dat niets. De eerstejaars junior-vrouwen Noa Jansen en Eva Jonkers wisten daarachter weer aan te sluiten bij de groep achtervolgers met Raaijmakers en Wiebes. Volgend jaar wacht er een nieuw zwaar WK in Inssbruck. We gaan kijken of we in de voorbereiding daarop het programma nog wat aan kunnen passen. Maar je bent ook afhankelijk van de rensters die je tot je beschikking hebt. We hebben dit jaar op het vlakke wel heel sterk gereden en mogen dan ook zeker niet ontevreden zijn over het seizoen."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl