Kijk ook eens op

Volg onsWK -23: WT-profs domineren finale, Eenkhoorn 28e

Vrijdag 22 september 2017

WK Wielrennen - Temidden van de WorldTour-profs - de Fransman Benoit Cosnefroy won voor Lennard Kamna - kon Pascal Eenkhoorn tot het allerlaatst mee. De toekomstig prof van LottoNL-Jumbo en winnaar van Olympia's Tour werd 28e maar was toch tevreden.

Eenkhoorn was als enige landgenoot nog mee in de groep die om de derde plek sprintte."Ik voelde me in de zevende en achtste ronde even wat minder, maar in de finale was ik toch weer goed. Ik probeerde het nog een keer, maar ik had de benen niet om in dit veld het verschil te maken. Toch ben ik trots op het niveau wat ik dit seizoen en op dit WK weet te halen. Je ziet dat ik toch heel goed mee kan komen tussen de beste beloften, ook als een deel daarvan prof is. Ik moet zeker komend jaar bij LottoNL-Jumbo nog een stap kunnen maken, maar de basis is gewoon goed.

Fabio Jakobsen heeft op het WK voor beloften geen hoofdrol kunnen opeisen. De Nederlands kampioen bij de beloften - gestart met ambities in de wegwedstrijd - kwam ten val. Jakobsen won onlangs nog een rit in de Tour de l'Avenir en twee etappes in Olympia's Tour.

Talentcoach Peter Zijerveld kon niet goed inschatten wat het effect daarvan op de uitkomst was. “Fabio gaf aan dat hij zich niet super voelde, maar we zullen niet weten tot hoelang hij mee had kunnen spelen. We hebben een sterke groep beloften, waarvan er niet voor niets een aantal doorstromen naar de profs. Maar vandaag  waren ze net niet sterk genoeg om tot het allerlaatst om de prijzen mee te strijden."

Joris Nieuwenhuis maakte tot bijna het laatst deel uit van de groep Eenkhoorn. "Maar ik miste vandaag de supervorm die hier nodig was om tot het laatst mee te spelen. Misschien komt het door mijn voorbereiding op het veldritseizoen - ik start volgende week zondag tussen de profs in Gieten - misschien omdat ik de afgelopen weken geen wedstrijden meer gereden had. Ik miste in ieder geval de hardheid om aan het einde van een lange koers nog met de besten te finishen."

Foto: © Sportfoto Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl