Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Arensman ziet aanval stranden in zicht haven

Zaterdag 23 september 2017

WK Wielrennen - Thymen Arensman zag een dappere aanval in de finale van het WK junioren stranden. De Deen Julius Johansen won de wedstrijd met een solo. 

De Nederlandse renners toonden zich vanaf het begin in de juniorenkoers. In de aanloop naar de plaatselijke ronden - de junioren startten net als de mannen morgen op een pittoreske locatie buiten Bergen - meldde Danny van der Tuuk zich in een kopgroep van zeven. In de voorlaatste ronde moest de Drent de anderen laten gaan, waarna niet veel later alleen de Brit Donovan van de koplopers overbleef in de frontlinie. Johansen vertrok en vooraan meldde zich toen ook Thymen Arensman namens Nederland. Hij zag eerst Johansen vertrekken en daarna Luca Rastelli namens de Italianen. Arensman streed tot het laatst voor brons, maar zag het peloton nog passeren. Uiteindelijk werd Daan Hoole 19e en was hij daarmee de beste Nederlander.

Arensman baalt

Arensman baalde na afloop dat hij geen korte klassering had kunnen realiseren. "Natuurlijk zat ik gevangen in het spel van de Italianen, die ook nog met twee in onze groep achtervolgers zaten die om de derde plek streed. Maar het was vooral dat ik mijn drie kleinste kransjes van mijn versnellingsapparaat niet meer kon gebruiken. Ik kon niet zwaarder meer schakelen. Anders had ik wellicht het peloton voor kunnen blijven. Misschien was ik dan zesde geworden, maar dat was beter dan mijn klassering nu. Al met al ben ik toch tevreden over mijn WK. Ik heb me laten zien in zowel de wegwedstrijd als de tijdrit en meer dan dit zat er uiteindelijk niet in. Vanaf Gieten ga ik alweer veldrijden." Maikel Zijlaard en Minne Verboom (lek) werden door materiaalpech terug geworpen.

Moedig gestreden

Talentcoach Peter Zijerveld vond dat zijn renners moedig hadden gestreden. "Het was goed dat Danny van der Tuuk mee zat in de beginfase, zoals we ook hadden afgesproken. Vervolgens reed Thymen Arensman een sterke finale. Zonder de Italiaanse tactiek in de finale en zijn pech had er wellicht nog meer in gezeten. Ik vind inzet en mee doen voor de prijzen in deze categorie heel belangrijk. Onze junioren hebben dit seizoen en ook op deze wedstrijd gezien dat ze tot mooie dingen in staat zijn. Hier leverde dat geen medailles op, maar ik denk dat we weer een sterke groep afleveren bij de beloften."

Foto: © Sportfoto Thymen Arensman

 

 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl