Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Noord-Nederland weer stap dichterbij

Dinsdag 08 mei 2018

WK Wielrennen - Colleges van Gedeputeerde Staten van Groningen en Drenthe hebben besloten om aan de Provinciale Staten in Drenthe en in Groningen een voorstel te doen 10,8 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het WK Wielrennen in 2020.  

Gedeputeerden Henk Jumelet en Patrick Brouns namens Drenthe en Groningen: “Het WK Wielrennen in 2020 is een mondiaal achtdaags fietsevenement dat ons op de kaart kan zetten als fietsregio. Het is een unieke mogelijkheid om één van de grootste sportevenementen ter wereld naar het Noorden te halen. We hebben de afgelopen weken met vele gemeenten gesproken en die willen graag een bijdrage leveren aan het evenement maar ook aan side-events om hier gezamenlijk een volksfeest van te maken. Met deze energie willen we de komende maanden met partners verder werken aan het mogelijk maken van dit sportevenement.”  

De Provinciale Staten van Groningen nemen een besluit op 30 mei en de Provinciale Staten van Drenthe besluiten op 6 juni aanstaande. Mochten beide Provinciale Staten positief besluiten dan volgt medio juni 2018 een besluit van de internationale wielerbond UCI of het WK Wielrennen in 2020 daadwerkelijk in het Noorden gereden kan worden. 

Sportevenementenbureau ‘The Organizing Connection’ heeft de organisatie van het bid in handen. Zij hebben de afgelopen periode gewerkt aan mogelijke routes. Binnenkort komt de Internationale wielerbond UCI naar Nederland om de routes te bekijken. Eric Kersten, eigenaar van The Organizing Connection: “Na dit bezoek neemt UCI een beslissing op basis van ons bidbook.”  

In het bidbook staat een programma van acht fietsdagen met gevarieerde routes door Groningen en Drenthe. Kopvrouw van de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands, Renate Groenewold, over de mogelijke routes: “Op de Grote Markt in Groningen klinken de startschoten voor de tijdritten van de dames en heren. De wegwedstrijden voor deze categorieën starten vanuit Emmen. Gieten, Appingedam en Veendam zijn opgenomen als startlocaties voor de junioren-en beloften-wedstrijden. Alle etappes finishen op het TT Circuit Assen.” 

 Foto: © Sportfoto



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl