Kijk ook eens op

Volg onsWK 2020: "Op dit moment overheerst teleurstelling'

Vrijdag 22 juni 2018

WK Wielrennen - De internationale wielerbond UCI heeft een voorlopige toekenning voor het WK 2020 gedaan het Italiaanse Veneto. Daarmee lijkt het wereldkampioenschap in Noord-Nederland van de baan.

Initiator Eric Kersten - die van de UCI de vraag kreeg te zoeken naar draagvlak voor een WK in Nederland in 2020 - kreeg gisteravond laat de bevestiging dat het uitgelekte nieuws van een Italiaanse website klopte. "Veneto heeft het exclusieve recht van de UCI om te onderzoeken of een WK haalbaar is. Ik neem aan dat men dat niet zomaar doet, men zal sterke papieren hebben in het Italiaanse kamp."

Voor Noord-Nederland lijkt daarmee de deur dicht, al is een definitieve toekenning nog niet aan de orde. "Op dit moment overheerst vooral de teleurstelling. We hebben een kans voor open doel gekregen, maar die er niet ingeschoten. De stemming in provinciale staten was een dubbeltje op zijn kant, maar helaas viel die beslissing voor ons negatief uit. Het is nu aan de politiek in Noord-Nederland of men in één van de komende jaren een nieuwe poging wil ondernemen. Maar voor mij staat vast: zo'n kans krijgen we nooit meer."

Foto: © Sportfoto Voorlopig geen WK in Groningen en Drenthe

 
 


Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl