Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kuijpers maakt indruk met titel op NK

Zaterdag 30 juni 2018

Nederlandse kampioenschappen - Evy Kuijpers is afgelopen zaterdag kampioen bij de elite-vrouwen zonder contract geworden. De renster uit de equipe van Jan van Arckel werd daarmee de opvolgster van haar voormalige ploeggenote bij JvA, Marjolein van ’t Geloof.

‘’Ik ben vorig jaar tweede geworden, heb er keihard voor moeten werken om het nu wel af te maken’’, vertelde Evy Kuijpers gebrand te zijn om het tricot met de nationale driekleur over haar schouders te trekken. De inwoonster uit Lierop was in de finale van de 140 kilometer lange koers mee geslopen met onder anderen wereld- en nationaal kampioene Chantal Blaak, Europees kampioene Marianne Vos, Amy Pieters, Annemiek van Vleuten, Floortje Mackay, Lucinda Brand, nationaal beloftekampioen veldrijden Fleur Nagengast, Anna van der Breggen, Kirsten Wild, Lorena Wiebes en Esther van Veen. ,,Ik heb de laatste drie weken naar dit kampioenschap toegewerkt, won het wielerfestival in Eindhoven en die zege heeft mij nog eens extra vertrouwen gegeven. Het was de hele dag opletten, voelde me heel fris en ben op het laatst zelfs nog weg gesprongen. Fleur Nagengast, de andere clubrenster, moest lossen. Maar toen kwam Chantal Blaak er overheen vliegen. Zij is de wereldkampioene en ik was blij dat ik met al die UCI-vrouwen kon meekomen. De vijfde plaats overall had ik vooraf voor getekend.’’ De 23-jarige Brabantse gaat zich voorlopig storten op haar tentamens Sportkunde HBO op de Sporthogeschool in Eindhoven. ‘’Daarna ga ik met de nationale selectie toewerken naar de Ladies Tour en kijk ik vervolgens uit naar de stageplaats bij de KNWU.

Fleur Nagengast stelde zich dik tevreden met de tweede plaats. ‘’Ik wist dat het met de harde wind in de rug op de keitjes zou gaan breken. Daar moest je van voren zitten. Ik was uiteindelijk met een groep vooruit, maar in de laatste twee ronden was het beste eraf, probeerde aan te haken, maar moest toch lossen. Desondanks heb ik tot en met de finish alles gegeven om op het podium te komen. Evy was gewoon te sterk, zij heeft verdiend gewonnen’’, aldus de veldrijdster uit het Telenet-Fidea Team. ‘’Ik rij met een etappekoers in Tsjechië en een criterium nog twee weken op de weg, ga dan op vakantie en vervolgens met de ploeg naar Mallorca om me voor te bereiden op het veldritseizoen.’’

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl