Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra met Quick-Step naar wereldtitel

Zondag 23 september 2018

WK Wielrennen - Quick-Step Floors heeft in Innsbruck de wereldtitel ploegentijdrit gewonnen. Daarmee won de ploeg van Patrick Lefevere voor de vierde keer dit onderdeel.

Men was winnaar van de eerste editie in 2012 (Limburg) en won ook in Oostenrijk de laatste. Voor Niki Terpstra een mooi afscheid van de ploeg, die hij aan het einde van het seizoen gaat verlaten. Hij was alle vier de winnende keren van de partij.

Team Sunweb veroverde met Tom Dumoulin, Sam Oomen en Wilco Kelderman het zilver. Vorig jaar won de ploeg met het Nederlandse management verrassend de titel. BMC won het brons.

Team LottoNL-Jumbo eindigde naast de top tien met een jong team, de ploeg werd dertiende. Performancemanager Mathieu Heijboerzag pluspunten met het oog op de toekomst. “Laten we wel zijn: we kunnen onmogelijk tevreden zijn met deze dertiende plaats en dat zijn we ook niet. Maar deze jonge ploeg zonder echte klimmers heeft vandaag en deze week veel geleerd en ervaring opgedaan met het oog op de toekomst. Daarom waren we hier met deze groep. Technisch gezien liep het vandaag prima, maar we kwamen gewoon snelheid en ervaring te kort. Vooral op de klim verloren we teveel. We hebben de laatste twintig kilometer met vier man gereden. Met het oog op de toekomst hebben we veel opgestoken. Vandaag was het resultaat, ondanks dat we op beter gehoopt hadden, ondergeschikt aan het leerproces.”

 

Foto's: © Sportfoto

 

 Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl