Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Arensman: 'Had niet benen van Tour de l'Avenir'

Vrijdag 28 september 2018

WK Wielrennen - De Nederlandse beloften bleven ver van de podiumplaatsen en topklasseringen op het WK op de weg in Innsbruck. De Zwitser Max Hirschi won de titelstrijd.

Pascal Eenkhoorn was 30e, Thymen Arensman werd 43e. De laatste was eerder dit jaar tweede in de Tour de l'Avenir. "Maar die benen had ik hier bepaald niet. Ik kwam wat vermoeid aan de start en merkte op de beklimmingen dat ik geen superdag had. Op de derde klim moest ik eraf. Normaal had ik langer moeten mee gaan, maar het was een seizoen met ups en downs en hier had ik gewoon geen topdag. Ik ben eerstejaars en dat zal ook een rol spelen."

Eenkhoorn vond het niveau hoog. "Veel huidige of toekomstige WorldTour-rijders, of jongens die stage liepen in dit soort teams domineerden de koers. En het waren gewoon de beste klimmers die hier boven kwamen drijven. Dat ben ik in principe natuurlijk niet. Ik had op een ander wedstrijdverloop gehoopt hier, dat het langer bij elkaar zou blijven. Maar op de beklimmingen werd gruwelijk hard gereden, eigenlijk vanaf het begin. Thymen en ik waren allebei op hetzelfde moment eraf en bij beiden was het beste eraf. Dan valt er niets meer recht te zetten."

Ide Schelling klaagde over maagklachten. "Ik voelde me aanvankelijk wel goed, maar toen kreeg ik last van een opgezette maag en was het eigenlijk direct gelopen."

Foto's: © SportfotoEerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl