Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kooij hoopt opnieuw om WK-medailles te sprinten

Donderdag 22 september 2022

WK Wielrennen - Olav Kooij was dit jaar een veelwinnaar bij de profs, vrijdag is de renner van Jumbo-Visma opnieuw een troef op het WK voor beloften voor 'oranje'.

Op zijn palmares van dit jaar staan ritten in de Ronde van Polen, de Ronde van Denemarken, de Ronde van Hongarije, de ZLM Tour en het Circuit de la Sarthe. In de laatste twee etappekoersen werd hij ook eindwinnaar.

Op de website van de KNWU zegt Kooij: ''Het is zeker geen eenvoudig rondje. Het is vrij technisch en er zit een vrij lastige klim in de omloop die we een aantal keren moeten afleggen. Het is niet per se gemaakt voor een pure sprinter, maar dat was het vorig jaar ook niet en toen stond ik toch met een medaille op het podium. Ook in 2021 was het niet onze enige tactiek om te sprinten en mochten er renners hun kans gaan eerder in de wedstrijd. Dat kan nu ook heel goed een optie zijn. Maar ik ga proberen erbij te blijven en indien mogelijk te sprinten voor de winst. Vorig jaar won ik brons, natuurlijk hoop ik op meer. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze ploeg voor de hoofdprijs kunnen gaan. Maar ik kan op voorhand niet zeggen dat ik maar met één uitkomst tevreden kan zijn, dat ligt toch aan hoe de wedstrijd verloopt. Vooraf hoopt natuurlijk iedereen te rijden voor de regenboogtrui.’

Foto: © SportfotoEerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl