Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pim Ronhaar wint NK Veldrijden junioren (+video)

Zondag 13 januari 2019

Nederlandse kampioenschappen - Pim Ronhaar is Nederlands kampioen veldrijden geworden bij de junioren. De Europees kampioen uit Hellendoorn reed vanaf de tweede ronde weg van de concurrentie en soleerde naar de winst.

Lars Boven uit Reutum eindigde op de tweede plaats na een opmars in de twee slotronden. Salvador Alvardo uit Rotterdam won het brons.

Ronhaar had vorige maand wat gas terug genomen, maar voelde zich wel favoriet voor het NK. "Ja ik wist dat ik na een kleine broodnodige pauze wel weer in goede conditie was. Luke Verburg leek mijn grootste uitdager en gezien de wedstrijd klopte dat beeld. Ik had kopstart, maar hij nam hard over. Maar uiteindelijk kwam ik alleen te rijden en op een gegeven moment kon ik de zaak onder controle houden. Ik ben heel blij met deze tweede titel van het seizoen."

De renner uit Hellendoorn vertrekt begin februari als één van de grote favorieten van het wereldkampioenschap in Bogense. "Ik zou graag ook die derde trui winnen. Maar voor mij staat er geen druk op, mijn seizoen is al geslaagd met deze twee titels. Ik ga ook nu ontspannen naar dit kampioenschap toeleven en dan zie ik wel wat er uit rolt."

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl