Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roompot gaat niet op voorhand voor sprint op NK

Dinsdag 18 juni 2019

Nederlandse kampioenschappen - Roompot-Charles zet op het NK Wielrennen in Ede niet op voorhand in op een massasprint. Dat vertelde ploegleider Jean-Paul van Poppel bij de persbijeenkomst in Bennekom.

"Met een sprinter als Fabio Jakobsen aan het vertrek is de uitkomst niet zeker als we het op een sprint laten aankomen" zei de oud-prof die op een rijk palmares niet één nationale proftitel op de weg heeft staan. "In onze tijd was het NK altijd in Limburg en daarmee waren de sprinters en aanvallers vaak op voorhand uitgeschakeld. Ik denk dat een kampioenschap zoals van de afgelopen jaren en van dit jaar aan meer renners kansen biedt om te winnen."

Van Poppel verwacht met acht renners aan het vertrek te staan, blessures en deelname aan de European Games door Jan Willem van Schip, in Ede op zondag 30 juni. "We hebben ook aanvallers in de ploeg, die zeker niet op een sprint willen wachten. Denk aan een supergemotiveerde Jesper Asselman, die in het nabije Arnhem woont. Sowieso houden we meerdere opties over dan die sprint alleen. En als het wel een massale aankomst wordt, dan hebben we met Boy zeker ook medaillekansen" aldus Van Poppel over zijn zoon.

Van Poppel junior zelf voelt zichzelf niet direct geklopt voor de overwinning in een sprintscenario. "We gaan natuurlijk altijd voor het hoogst haalbare. Fabio kan ook ingesloten raken of een mindere dag hebben. Ik zou graag een sprint zien. Het is fijn om weer omringd te zijn door meerdere ploeggenoten, nadat ik de afgelopen jaren vaak alleen de sprint moest regelen."

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl