Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK nieuweling-meisjes: Nienke Veenhoven wint

Zaterdag 22 juni 2019

Nederlandse kampioenschappen - Nienke Veenhoven is in Dongen Nederlands kampioene op de weg bij de nieuweling-meisjes geworden.

Zij bleef na een gesloten koers Cecilia van Zutphem en Willemijn Prins voor. 

Op een aanval van tijdritkampioene Elise Uijen in de voorlaatste ronde na was de wedstrijd lange tijd gesloten. Op de kasseien bij de Watertorenstraat werd het peloton telkens op een lint getrokken en moesten rensters de hoofdmacht laten gaan, maar vaak liep in het vervolg van de ronde alles weer samen. Zo kwam in de slotronde dan ook een omvangrijk peloton op de meet in Dongen afgestormd. Veenhoven meldde zich vroeg op kop en wist als eerstejaars de titel te veroveren. 

"Voor mij was dat geen vanzelfsprekendheid, want er zijn ook veel tweedejaars rensters die goed kunnen aankomen. Maar ik bleek vandaag de sterkste. Fijn dat ik als eerstejaars lekker lang in de trui kan rijden. Ik had gedacht dat met name Uijen het vaker zou proberen, zij kan natuurlijk als tijdritkampioene het tempo opschroeven, maar de wedstrijd liep af zoals ik hoopte in een sprint. Ik mik dit jaar verder nog op de Asser Jeugdtoer, maar dit was toch wel de belangrijkste wedstrijd van het wegseizoen voor mij."

Cecilia van Zuthem uit Zwolle snelde achter de rappere Nienke van Veenhoven naar de tweede plaats. ‘’Dit was de kans om kampioen te worden, maar ik ben dik tevreden met de tweede plaats’’, voegde de renster uit Zwolle er snel aan toe. ‘’Ik had in de sprint nog een aanvaring met een meisje, maar kon er toch nog langs rijden. Ik raakte daarop aanvankelijk opgesloten, ben er tussendoor gedrongen en opgeschoven. Ik zat te ver van achter om Nienke nog te achterhalen.’’ Cecilia van Zuthem (Hanzerenners Zwolle)  behaalde naast tien podiumplaatsen ook nog een overwinning in de wielerklassieker Omloop door het Land van Kleine Hein.

Willemijn Prins uit Zwolle nestelde zich op de derde plaats. Ik zat in de finale vrij ver van achter, maar ik kon op de kasseien over links doorkomen, ben naar voren gereden en rechtdoor over de rotonde gesprongen. Nina Maathuis trok de sprint aan bij wie ik uit het wiel ben gesprongen’’, analyseerde de renster van KWC Kampen haar race. ‘’Het gaat nu weer goed, ben in categorie 4/5 bij de meisjes kampioen van Nederland geweest, maar daarna ontbrak hert mij aan motivatie. De motivatie heb ik dit jaar weer terug gevonden en het gaat weer goed. Ik ben dan ook heel tevreden met deze podiumplaats. Ik heb alles gegeven om zover te komen. Het plezier is weer terug en hoop hiermee in de toekomst een mooie ploeg te vinden’’, aldus de vijfdejaars studente aan de Topsportschool in Zwolle.

Foto: © Sportfoto.nl

1. Nienke Veenhoven (DTS) 1.36.33, 2. Cecilia van Zuthem (Hanzerenners), 3. Willemijn Prins (KWC), 4. Nina Maathijs, 5. Senne Knaven, 6. Britt van der Hulst, 7. Babette van der Wolf, 8. Mirre Knaven, 9. Elise Uijen, 10. Leontie Bentveld


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl