Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hartog en Coster winnen NK Studenten Enschede

Zondag 22 september 2019

Nederlandse kampioenschappen - Larissa Hartog heeft het Nederlands Kampioenschap voor studenten gewonnen. Bij de mannen won Patrick Coster.

Hartog verraste zichzelf met de titel. De juniore uit De Lier hield in een sprint met zes Tessa Neefjes (tweede) en Dorien Hoog Antink (derde) achter zich op het terrein van de Universiteit Twente.

Hartog liet zich in het begin opmerken met een aanval. Halverwege waren er zeven rensters die zich losmaakten van de rest. Willeke de Jong zakte terug naar de tweede groep waar ze wel de sprint voor de zevende plek won.

Er waren twaalf deelnemers die in totaal 36 kilometer aflegden. Hartog was blij met de titel. De studente wiskunde uit Delft is vooral in het mountainbiken actief. "Dit was pas mijn derde wedstrijd op de weg dit seizoen, dus ik had dit ook niet verwacht. Maar natuurlijk ben ik heel blij met rood-wit-blauw. Ik heb op de mountainbike ook al titels gewonnen."

1. Larissa Hartog, 2. Tessa Neefjes, 3. Dorien Hoog Antink, 4. Ilona van Ginneken, 5. Sandy van der Pols, 6. Emma Boogaard, 7. Willeke de Jong, 8. Sanne Roozemond, 9. Puck Pinxt, 10. Lora Bonthuis

 

Bij de mannen een groter veld en een levendiger koers over achttien ronden. De wedstrijd werd hard gemaakt met tal van aanvallen van onder anderen Bouke Gerritsma en Tom Wijfje. Daardoor dunde het veld uit, maar een groep van achttien renners kwam telkens weer samen. Ook een ultieme aanval van Sybren Welling uit Heiloo strandde in de slotfase. In de sprint was het Coster die Wijfje en Coljé nipt voor bleef. Hij bezorgde Allinq-Krush-De IJsselstreek opnieuw rood-wit-blauw na de titels van Robin Lowik (weg) en Marien Bogerd (tijdrit) bij de elite-zonder-contract. Coster was ook al Nederlands kampioen bij de nieuwelingen, destijds versloeg hij nipt dorpsgenoot Dennis van der Horst in Ureterp. "Als eerstejaars belofte was ik de  motivatie  wat kwijt. Ik zat de hele koers slecht, maar ik kon het met een goede laatste vijfhonderd meter goed afmaken. De koers werd gecontroleerd door de anderen. Dit seizoen heb ik niet veel wedstrijden gereden, ik zat vijf maanden voor stage op Curacao, ik ben in februari weer begonnen. Het is een mooi einde van het seizoen. Komend jaar wil ik weer met meer ambitie koersen en me laten zien in de klassiekers en Olympias Tour. De lat ligt steeds hoger om te koersen bij De IJsselstreek, maar ik ben gemotiveerd, die periode zonder koers heeft de honger naar de wedstrijden weer aangewakkerd" aldus de student bedrijfseconomie in Zwolle.

1. Patrick Coster, 2. Tom Wijfje, 3. Gerwin Coljé, 4. Guillaume Visser, 5. Arnout Kempenaar, 6. Lex Ligtenberg, 7. Niels Ruijter, 8. Derk Abel Beckeringh, 9. Lars Timmer, 10. Meinder Weulink

Foto: © CyclingOnline.nl


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl