Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Junior-vrouwen: Brons voor Nooijen

Vrijdag 27 september 2019

WK Wielrennen - Het WK voor junior-vrouwen heeft brons opgeleverd voor Lieke Nooijen. De Coevordense wist in de oplopende finishstraat in Harrogate de Russische Aigul Gareeva nog net te passeren.

Die was met de Amerikaanse Megan Jastrab ontsnapt in de slotfase. De laatste - in april nog winnares van de Healthy Ageing Tour in deze categorie - bleef de sprintende vrouwen voor. Achter de Belgische Julie de Wilde was er brons voor Nooijen.

Die was uiteraard in haar nopjes met het brons. "Ik ben hier heel blij mee. Het was een hectische koers met veel valpartijen. Richting de finale werd het koers, toen kon ik me mooi laten zien. Ik zag dat de Russische stil viel in de sprint. Toen kon ik vol voor de sprint gaan. Van mij had het nog iets langer mogen zijn naar de streep." "Vooraf hadden we niet iemand specifiek voor de sprint aangewezen, iedereen mocht zijn eigen kans gaan. Het was even schakelen dat we twee rensters kwijt raakten. Ik kan gelukkig een goede hectische finale rijden." Ik reed een goed laatste deel van het seizoen, zo heb ik mijn juniorenperiode mooi afgesloten. Dit is absoluut het mooiste wat me ooit is overkomen op sportief gebied."

Silke Smulders werd nog dertiende. De anderen werden door een val terug geworpen. Shirin van Anrooij sloeg in de sprint om de medailles tegen het wegdek, Ilse Pluimers en Femke Gerritse waren door één van de vele valpartijen onderweg uitgeschakeld voor de winst.

Foto: © SportfotoEerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl