Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Moerenhout: 'Nieuw om met favoriet te starten'

Zondag 29 september 2019

WK Wielrennen - Koos Moerenhout en Bauke Mollema kijken op de WK-pagina van de KNWU vooruit op de wegwedstrijd. "Het is nieuw om met een favoriet te starten."

Bondscoach Moerenhout verkende het WK-traject eerder dit jaar en constateert: “Het is een slopend parcours. Het is niet echt specifiek voor klimmers zoals vorig jaar in Innsbruck, maar het is ook geen meter vlak. Er is voldoende mogelijkheid op dit parcours om koers te maken. Ik vind het altijd lastig om het met een andere regio te vergelijken, maar ergens doet het wel aan Limburg denken met het draaien en keren en de korte klimmetjes. De wind kan een rol spelen, maar het wordt ook hectisch, want het is draaien en keren en dus zorgen dat je van voren blijft rijden.”

De ploeg is evenwichtig in zijn ogen. Heeft één speerpunt, maar biedt wel mogelijkheden voor andere renners. “We hebben een ploeg die alle scenario’s zaken kan rechtzetten. Onze kopman is Mathieu van der Poel, maar je kunt ook een koersverloop bedenken, waardoor andere renners in een kansrijke positie komen. Het parcours biedt mogelijkheden om de koers vroeg open te breken, maar een WK is ook vaak een wedstrijd waarin er gewacht wordt tot het laatste koersuur. Met Mathieu hebben we goede papieren, hij is op dit parcours zeker één van de favorieten. We zullen worden geviseerd. Het is nieuw voor ons om met een favoriet in de gelederen te starten. Maar het is net als met aandelen. Prestaties uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst. De renners waarmee we starten kunnen prima uit de voeten op dit rondje. Zonder dat ik helemaal in mijn kaarten laat kijken, zullen er ook renners starten die door de favorietenrol van Mathieu zelf ook in kansrijke positie kunnen komen, maar zeker ook gaan er renners starten die een puur ondersteunende rol krijgen.“

Ook Bauke Mollema spreekt van een nieuwe situatie.  “Ik denk dat we op dit parcours met Mathieu van der Poel een topfavoriet in huis hebben. Dat is voor het eerst in jaren dat we zo’n uitgesproken favoriet hebben. In het begin werd er gedacht dat het misschien ook een parcours voor sprinters was, maar nu hoor je toch steeds vaker dat het best een zwaar parcours is. Ik hoop dat ik in de finale een rol kan spelen. Ik houd meer van lange beklimmingen, maar reed toch ook een aantal keren top 10 in de Amstel Gold Race. De afstand, de zwaarte van de koers en misschien ook het weer gaan er een slijtageslag van maken, verwacht ik. Het is belangrijk om zoveel mogelijk mannen van voren te houden. Het zal een meer open koers worden in vergelijking met vorig jaar in Innsbruck, een wedstrijd met meer kanshebbers ook. Hier kunnen de mannen uit de voeten die korte, explosieve klimmen aan kunnen, maar het is ook voor de punchers en sprinters als Trentin en Sagan zullen ook goed zijn. Ik kijk uit naar de wedstrijd. Het blijft altijd speciaal om het oranje aan te trekken en voor je land in actie te komen. Zeker als mogelijk de titel op het spel staat.”

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl