Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Chasin' the sunset: Van der Poel Edition

Donderdag 19 november 2020

Cyclo - Chasin' The Sunset lanceert haar eerste editie - een driedaags 'bucket list' wielerevent gericht op fanatieke wielrenners waarbij deelnemers in tweetallen 900km afleggen in drie etappes.

De route voert van Kapellen in België naar Saint-Leonard-de-Noblat in Frankrijk en is geïnspireerd op de wielerfamilies Van der Poel en Poulidor. Een uniek concept dat 'long distance' renners, ook in tijden van de coronapandemie, een nieuwe uitdaging voor 2021 voorschotelt. Chasin' The Sunset vindt plaats van 24-26 juni 2021. 

De uitdaging

Tijdens Chasin' The Sunset leggen renners drie etappes van 300km af, waarbij ook Reims en Orléans worden aangedaan. Een extreme tijdrit die je samen met je teamgenoot aangaat en waarbij je dagelijks vóór zonsondergang binnen moet zijn. In het hotel tref je je mede-deelnemers en de organisatie draagt er zorg voor dat je dagelijks uitgerust, verzorgd en gevoed aan de start kan verschijnen - daarna is het woord aan jullie!

Corona-proof

We leven anno 2020 in onzekere tijden voor (wieler)events, en Chasin' The Sunset sluit daar op aan. Dat renners in tweetallen starten én rijden over een lang maar niet afgesloten parcours maakt dat deze uitdaging goed past binnen de inmiddels bekende regelgeving rondom evenementen. Uiteraard is de beschikbaarheid van hotelaccommodaties een punt van belang, maar uitgaande van alle huidige inzichten en voorschriften is er veel vertrouwen dat de eerste editie van dit buitengewone event in 2021 'gewoon' plaats kan vinden.

Adrie van der Poel

De eerste editie van Chasin' The Sunset is omgedoopt tot de "Van der Poel Edition" en heeft in Adrie van der Poel, drievoudig klassieker-winnaar en oud-wereldkampioen veldrijden, een ambassadeur van naam. Van der Poel geeft aan: "Kapellen en Saint-Leonard-de-Noblat nemen voor onze familie een speciale plek in, en dat de route van Chasin' The Sunset deze plaatsen met elkaar verbindt is natuurlijk heel bijzonder. Het format van het event zorgt er bovendien ook voor dat renners in deze tijd eindelijk weer een uitdaging hebben die ze met vertrouwen op hun kalender kunnen zetten."

De komende weken volgt er meer nieuws over Chasin' The Sunset, maar de inschrijvingen (er is een beperkt aantal deelnemers) zijn reeds geopend.

 Eerder...

Cyclo Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl