Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tom Dumoulin ambassadeur Giant

Woensdag 02 augustus 2023

Products - Tom Dumoulin is de nieuwste wereldwijde ambassadeur van Giant. De 32-jarige ex-wielerprof, die eerder de Giro d'Italia won en wereldkampioen tijdrijden werd, gaat in samenwerking met Giant zijn fietspassie met anderen delen. Het voornaamste doel is om meer mensen te inspireren op de fiets te stappen.  

“Ik heb echt een heel bijzondere band met Giant”, zegt Dumoulin. “In de beste jaren van mijn carrière ondersteunde Giant de teams waar ik voor reed. Mijn beste resultaten behaalde ik altijd op Giant-fietsen, dus het spreekt voor zich dat ik het geweldig vind om nu ambassadeur van het merk te zijn.”

 KOOP HET BOEK OVER TOM DUMOULIN 

 

Dumoulin stopte in 2022 met profwielrennen na een succesvolle carrière waarin hij als eerste Nederlandse renner ooit de Giro d'Italia wist te winnen (2017). Hij veroverde dat jaar ook de wereldtitel tijdrijden in het Noorse Bergen. Een jaar later, in 2018, stond hij op het podium van zowel de Giro d'Italia als de Tour de France. In de loop van zijn carrière won Dumoulin negen etappes in de grote rondes. Al deze overwinningen en het gros van zijn nationale titels behaalde hij op Giant-fietsen.

“We zijn blij dat we deze samenwerking met Tom Dumoulin bekend kunnen maken”, zegt Phoebe Liu, Chief Branding en Marketing Officer van de Giant Group. “Hij bereikte de top van de wielersport en hielp ons om innovatieve, high-performance producten te creëren waarmee we de concurrentie een stap voor bleven. Na zijn afscheid als prof heeft Tom zijn liefde voor de fietssport teruggevonden. We zijn ervan overtuigd dat hij een inspiratie zal zijn voor mensen over de hele wereld.”

Als wereldwijde Giant-ambassadeur zal Dumoulin samen met Giant evenementen bijwonen en actief zijn binnen diverse fietsdisciplines, waaronder wielrennen, gravel en mountainbiken. Hij werkt ook als televisieanalist voor de NOS en is betrokken bij een fietspark in Sittard, niet ver van zijn huis in Maastricht. Het Tom Dumoulin Bike Park bestaat uit een 3,2 kilometer lang wegparcours en is ook ingericht op mountainbikers en BMX’ers. Het is ontworpen om beginnende fietsers en renners te ondersteunen. Zij kunnen hier in een veilige omgeving ervaring opdoen.

Foto:  GiantEerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl