Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Profs en Beloften naar Arnhem in 2024

Vrijdag 01 december 2023

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlandse Loterij NK wegwielrennen elite (mannen en vrouwen) en beloften wordt op zondag 23 juni verreden in en rond Arnhem.

Op deze dag kan het publiek de renners op twee omlopen in actie zien. De coureurs zetten na de start op de Markt in Arnhem koers naar een veertien kilometer lang parcours over de Posbank, met de finale in de omgeving van het Sonsbeekpark in Arnhem. Op die manier kunnen twee kampioenschappen tegelijk worden verreden. De beloften en de vrouwen en de vrouwen en de mannen komen deels op hetzelfde moment in actie.

Door het bundelen van twee kampioenschappen op één dag weet de nationale titelstrijd zich verzekerd van TV-exposure. Op deze 23e juni kan de NOS garant staan voor live-uitzendingen in een periode waarin het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland veel uitzendtijd vraagt. Het Nederlands Kampioenschap voor nieuwelingen (m/v), junioren (m/v) en elite-zonder-contract (m/v) krijgt een eigen datum en locatie. De KNWU heeft daarvoor het weekend van 15 en 16 juni aangewezen. Over programma en locatie zal de wielerbond spoedig communiceren, maar dat ook deze categorieën een volwaardig kampioenschap met een uitdagend parcours krijgen is zeker.

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

 

Dag voor fans van de wielersport

Directeur-bestuurder Maurice Leeser van de KNWU is enthousiast over de opzet van het Nederlands Kampioenschap op de weg voor 2024. ‘’We kijken uit naar het NK voor profs en beloften in Arnhem, waar een sportief uitdagend parcours uitgezet kan worden waar veel verschillende renners kans maken het rood-wit-blauw te veroveren. Maar waar op deze dag ook een prachtig wielerfeest kan ontstaan op een centraal gelegen locatie in Nederland. 23 juni 2024 wordt echt een dag voor fans van de wielersport: een dag voor jong en oud waarin we niet alleen kunnen kijken naar een spannende koers, maar het publiek tijdens de verschillende side-events ook zelf de mogelijkheid krijgt om de wielersport te ervaren.”  

NK Wegwielrennen terug in Arnhem

Ook de gemeente Arnhem kijkt uit naar de komst van de beste coureurs van ons land en de talenten van morgen. Wethouder Bob Roelofs ziet het NK na vele jaren terugkeren naar zijn stad. “In 1933 won Thijs van Oers het NK wielrennen in Arnhem. Volgend jaar is het NK wielrennen een kans voor Arnhem om aandacht te besteden aan onze prachtige groene omgeving, fietsvaardigheid en nog veel meer. Met hopelijk grootse winnaars na een meeslepende koers.”

Op de locatie van de voorziene finish, aan de Zijpendaalseweg, won in 2021 Marianne Vos een rit in de enige etappekoers voor vrouwen uit de Women’s World Tour, en piloteerde wereldkampioene Lotte Kopecky vorig jaar nog Europees kampioene Lorena Wiebes naar de winst in diezelfde ronde. Arnhem was al voor de oprichting van de KNWU in 1928 gastheer van de NK’s: in 1922 en 1927. De stad verwelkomde de nationale titelstrijd daarna ook in 1928, 1930, 1931, 1932 en 1933. In Rheden – de gemeente op wiens grondgebied de eerste selectieve lus van het komende NK wordt verreden -wonnen  in 1988 Peter Pieters en Monique Knol en in 1989 Frans Maassen en Leontien van Moorsel.

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl