Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK voor vrouwen twee ronden langer

Woensdag 19 juni 2024

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlandse Loterij NK Wielrennen voor vrouwen is op zondag 23 juni met twee extra finaleronden in Arnhem uitgebreid. Daarmee komt de totale lengte van de wedstrijd op 155 kilometer. Dat was aanvankelijk 139 kilometer.

De uitbreiding in kilometers levert de rensters een selectievere koers op, terwijl het publiek in Arnhem maar ook de kijkers thuis langer van de nationale titelstrijd tussen de vrouwentoppers kunnen genieten.

Voor het eerst rijden de vrouwen en de mannen hun Nederlandse Loterij NK Wielrennen op dezelfde dag. Door het verlengen van de koers kan de NOS een lange uitzending van eerst de vrouwenwedstrijd en direct aansluitend het NK voor de mannen maken. Naast het feit dat dit de rensters en hun sponsoren meer zendtijd oplevert, is een bijkomend voordeel dat de koers nog selectiever wordt.

De bezoekers in Arnhem bij de finish in Sonsbeekpark  en de tv-kijkers krijgen op dezelfde middag de Nederlandse toppers bij zowel de vrouwen als de mannen te zien. De afgelopen jaren wonnen renners van het kaliber Mathieu van der Poel, Anna van der Breggen, Lorena Wiebes, Demi Vollering en Dylan van Baarle het kampioenschap.

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl