Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dorpenomloop Rucphen voor Floris Gerts

Zondag 08 maart 2015

KNWU Topcompetitie - De Dorpenomloop Rucphen is gewonnen door Floris Gerts. De renner van het BMC Development Team reed in de slotfase weg uit een kopgroep van zestien en wist zo de andere koplopers te verrassen. Tijmen Eising )Metec-TKH) eindigde als tweede, Elmar Reinders (Piels) werd derde.

Reinders blijft ook leider in de KNWU Topcompetitie voor mannen. Gerts was dolblij met zijn eerste zege in een 1.2-wedstrijd. 'Ik was teleurgesteld dat ik vorige week in de Ster van Zwolle mijn stempel niet op de koers had kunnen drukken en ben hier zonder echte verwachtingen gestart, maar wel met het idee dat ik er in wilde vliegen. Dat laatste is prima gelukt." Gerts moest eind vorig jaar vertrekken bij het Rabobank Development Team omdat hij dit jaar geen belofte meer is. Bij het BMC Development Team kreeg hij een aanbieding om daar te gaan koersen. "En dat bevalt me heel goed. Het is een omgeving waar ik goed gedijen kan, met een enorme sportbeleving en drive. Ik voel me er thuis." 

Sterke finale

Gerts zat in een kopgroep met Merijn Korevaar (Rabo DT), Nicolai Brochner (Riwal), Emiel Vermeulen, Jaap de Man (3M), Stefan Poutsma, Elmar Reinders, Sven van Luijk (Team Piels), Jan Oelerich (Stolting), Luuc Bugter, Twan Castelijns, René Hooghiemster (BabyDump), Tijmen Eising (Metec-TKH), Peter Schulting (Parkhotel Valkenburg), Edvig Wilson (Joker) en Ricardo van Dongen (SEG Racing). Toen Van Luijk aanviel in de slotfase in een poging de overmacht van Piels af te ronden, was eenling Gerts er als de kippen bij om erop en erover te gaan in de slotkilometers. "Vorig jaar ontdekte ik pas op het einde van het seizoen dat ik in koersen als deze in de finale gewoon mijn kans moet wagen, dat ik dat aankan. Dit seizoen wilde ik dat direct in de praktijk brengen, ik vertrouwde erop dat er koers gemaakt zou worden ondanks het goede weer. Deze zege is mooi binnen, ik hoop er nog wat zeges bij te doen. Uiteindelijk is het doel om prof te worden bij het BMC WorldTour-team, maar dat wil iedereen in deze ploeg natuurlijk. Eerst afwachten wat dit seizoen verder brengt." Tijmen Eising reageerde gelaten. "Ik wist dat ik de snelste kon zijn van die groep, maar dan moet het natuurlijk wel bij elkaar blijven. En dat lukte helaas niet."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

KNWU Topcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl