Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Leiderstrui topcompetitie voorlopig niet in koers

Maandag 09 maart 2015

KNWU Topcompetitie - De leiderstruien van de KNWU Topcompetitie voor mannen waren zondag in de Dorpenomloop van Rucphen nog niet te zien. Ook in de komende wedstrijden, de Arno Wallaard Memorial, de Ronde van Noord-Holland, de Zuidenveld Tour en de Ronde van Overijssel zal dat niet gebeuren.

Pas in de Brand Bier Drielandenomloop op zondag 3 mei zal dat het geval zijn. Als de leider van dat moment daar van start gaat tenminste, want de ploegen mogen ook een aantal wedstrijden schrappen. Dat de truien alleen op het huldigingspodium te zien zijn, is volgens Sjoerd Koster van de KNWU-wegcommissie gemakkelijk te verklaren. "De UCI verbiedt een leiderstrui in eendagskoersen van de internationale kalender, daarom zal de trui alleen in nationale wedstrijden te zien zijn." De organisatie van de reeks hoopte het niet dragen van een tricot te ondervangen met armstukken met logo's, maar daar was het gisteren in Rucphen in ieder geval te warm voor.

Foto: © Sportfoto Elmar Reinders - hier achter Tijmen Eising eindigend in de sprint om plek twee in Rucphen - in zijn gewone tricot van PielsEerder...

KNWU Topcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl