Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bovenhuis wint Wallaard Memorial

Zaterdag 18 april 2015

KNWU Topcompetitie - Jasper Bovenhuis heeft de Arno Wallaard Memorial gewonnen. De renner van SEG was de snelste van een kopgroep van negen. Wouter Mol van Join S-De Rijke werd tweede, Twan Castelijns kwam als derde over de meet.

Bovenhuis was samen met ploeggenoot Yoeri Havik mee van voren, leek de sprint aan te trekken voor zijn ploeggenoot, maar moest het zelf afmaken. Mol protesteerde na afloop vanwege een ongelukkige manoeuvre van Bovenhuis in de sprint. Elmar Reinders (Piels) blijft leider in de KNWU Topcompetitie. De kopgroep bestond behalve de mannen op het podium ook uit Arno van der Zwet (Metec-TKH), Elmar Reinders, Tim Rodenburg (Piels), Yoeri Havik (SEG), Tobyn Horten (Madison-Genesis) en Tim van Speybroeck (3M). Johim Ariesen (Metec-TKH) en oud-winnaar Coen Vermeltfoort (Join S-De Rijke) probeerden tevergeefs op het laatste moment nog de oversteek te maken.

Onverwachte winst

Voor Bovenhuis was het zijn eerste UCI-klassiekerzege en één die onverwacht kwam voor de renner uit Staphorst. "Ik ben bij SEG Racing gehaald om me te ontwikkelen als lead-outman, bij ons in de ploeg ben ik gekoppeld aan Yoeri Havik. Ik trek de sprints aan en Yoeri moet het afmaken. Toen we allebei in de kopgroep zaten, was dat ook precies het plan. Alleen sloeg ik door een schakelfoutje in de laatste bocht bijna over de kop en moest Yoeri vol in de remmen. Ik heb mezelf weer op gang getrokken en ben opnieuw de sprint aan gegaan en eigenlijk wachtte ik af of Yoeri of iemand anders er nog voorbij zou komen. Dat gebeurde niet en toen had ik vrij onverwacht zelf gewonnen. Heel bijzonder, ook omdat ik eigenlijk heel veel werk had verzet in de fase daarvoor. Ik heb veel op kop gereden en aanvallen van concurrenten onschadelijk gemaakt, eigenlijk deed ik achteraf alles fout om zelf de sprint te winnen, maar ik won toch. Morgen hoop ik Yoeri in zijn eigen Ronde van Noord-Holland wel perfect af te kunnen zetten, dat zou het weekeinde helemaal af maken."

 Foto: © Facebook Jasper BovenhuisEerder...

KNWU Topcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl