Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour: Noordwijk definitief van de kaart

Vrijdag 03 mei 2013

National - Het is nu zeker: Noordwijk wordt niet de startplaats van de eerste etappe van Olympia's Tour 2013. De gemeente weigerde, tegen de gemaakte afspraken in, als gastheer van de proloog te fungeren en ziet nu ook definitief af van de start van de eerste echte rit. De organisatie wijkt uit naar Noordwijkerhout. 

De organisatie van Olympia’s Tour tekende vorig jaar een driejarig contract met de Noordwijk, maar de gemeente wil geen geld meer uitgeven aan de wielerwedstrijd. Gemeente Katwijk nam de proloog over, maar de organisatie van Olympia's Tour hoopte dat de eerste etappe (14 mei, finishplaats Hoofddorp) nog wel gewoon in Noordwijk van start zou kunnen gaan. De gemeente blijft weigeren, dus treedt nu plan B in werking: een start vanuit conferentiecentrum Leeuwenhorst in Noordwijkerhout, waar de organisatie van de wielerwedstrijd de eerste dagen zetelt.

Juridische stappen
De afgelopen periode is nog geprobeerd Noordwijk over te halen, maar die pogingen liepen op niets uit. De organisatie van Olympia's Tour gaat na afloop van de ronde kijken of er juridische stappen worden ondernomen tegen de gemeente.



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl