Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kampioenen nieuwelingen/junioren (m/v) Emmen

Woensdag 24 juni 2015

Nederlandse kampioenschappen - In Emmen zijn de eerste tijdritkampioenen van de NK Wielersportweken gehuldigd. Bij de nieuwelingen won Stijn Daemen de titel, bij de nieuweling-meisjes veroverde Anne de Ruiter haar tweede titel op rij. Zaterdag won ze de wegwedstrijd in Emmen ook al. Yara Kastelijn was de beste junior-vrouw.

Daemen won met vijf seconden voorsprong op titelverdediger Tom Peters. Thymen Arensman veroverde het brons. Bij de nieuweling-meisjes hielden Marit Raaijmakers (tweede) en Britt Knaven (derde) de achterstand maar net binnen de halve minuut. Daemen wist dat het een spannende strijd ging worden met mede-Limburger Peters. 'We zijn altijd aan elkaar gewaagd, meestal wint hij, maar nu ben ik gelukkig de snelste. Achteraf heb ik mijn marge te danken aan mijn snelle start, want de voorsprong van het tussenpunt bleef tot het einde staan. Een mooi hoogtepunt van mijn seizoen."

Twee keer goud

Voor Anne de Ruiter kende het NK in Emmen een optimaal resultaat met twee gouden medailles. "Dat had ik vooraf niet gedacht, ik hoopte wel op goud bij het tijdrijden en rekende op minimaal een medaille. Dit is een heel mooi resultaat. Ik hoorde onderweg al roepen dat ik eerste lag en dat gaf vertrouwen. Maar je kunt niet meer dan zelf je best doen natuurlijk."

Kastelijn terug aan top

Bij de junior-vrouwen was de zege een bijzonder moment voor Yara Kastelijn. Door de Ziekte van Pfeiffer miste ze het grootste deel van het crossseizoen en vanaf april mocht Kastelijn pas weer koersen. ""Toen ik net weer ging koersen, had ik het lastig, alleen al met het volgen. Maar het ging steeds beter en onlangs reed ik een sterke etappewedstrijd (Albstadt) in Duitsland. Toch waren er meer kapers op de kust hier. Na de tijdrit hoorde ik dat er winstkansen waren, maar was het wachten op Aafke Soet, die bleek net iets trager." Kastelijn hoopt nog het WK op de weg te rijden en wil daarvoor eventueel het crosseizoen later aanvangen. Aafke Soet won zilver, Yara Kastelijn brons.

Bij de junioren won Marten Kooistra na het goud op de wegwedstrijd ook de titel op de tijdrit. Pascal Eenkhoorn kwam tien seconden tekort. Daan Zebel eindigde als derde.


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl