Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogtepunten 2014 (7): Ritzege Weening in Giro

Vrijdag 05 december 2014

Nieuws - Het wielerjaar 2014 was bijzonder succesvol voor het Nederlandse wielrennen. De redactie van CyclingOnline.nl selecteerde 25 hoogtepunten van het afgelopen wielerjaar en laat de lezer mee beslissen over wat voor hen hét moment van 2014 was. Onder de inzenders verloten we enkele kalenders van Merida (Cycling Passion 2015) en van Sportfoto.nl, onze fotopartner die zorgt voor het leeuwendeel van de foto’s op onze site. In deel 7: de Giro-ritzege van Pieter Weening.

Hij kiest er al enkele jaren niet voor om de Tour de France te rijden, omdat hij het gevoel heeft in de Giro en in de wedstrijden net na de Tour – zoals de Ronde van Polen – beter tot zijn recht te komen. Pieter Weening – die lang de laatste Nederlandse ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk was – zag die keuze beloond met een prachtige ritzege in de Giro d’Italia 2014. De Fries van Orica-GreenEdge bleef samen met Davide Malacarne over uit een kopgroep en versloeg de Italiaan in de sprint. Voor Weening was het zijn tweede ritwinst in deze ronde. Weening hield het hoofd koel in de finale.  "De groep werkte niet goed samen en daarom demarreerde ik net voor de klim. Op een rotonde reden ze aan de verkeerde kant van de klim en kon ik weg komen. Malacarne kwam terug en gaf een sterke indruk. Op het steile stuk hoopte ik hem af te schudden met een hoog tempo en daarom wilde ik tot de laatste kilometer wachten. Ik wist dat ik tijd genoeg had om te gokken. Malacarne nam de leiding en vervolgens was ik de sterkste."

Wat was uw moment van 2014? Laat het ons weten door een mail te sturen naar redactie@cyclingonline.nl en ding mee naar onze kalenders. Laat ook weten welke kalender uw voorkeur heeft.

Foto: © RCS

 

Moment 1:http://www.cyclingonline.nl/artikel/5574_hoogtepunten_2014_1-_wk_veldrijden_hoogerheide.html

Moment 2: http://www.cyclingonline.nl/artikel/5582_hoogtepunten_2014_2-_wb-zege_van_der_haar.html

Moment 3: http://www.cyclingonline.nl/artikel/5597_hoogtepunten_2014_3-_zilver_en_brons_op_wk_baan.html

Moment 4: http://www.cyclingonline.nl/artikel/5604_hoogtepunten_2014_4-_oranje_successen_in_parijs-nice.html

Moment 5: http://www.cyclingonline.nl/artikel/5614_hoogtepunten_2014_5-_van_dijk_wint_in_vlaanderen.html

Moment 6: http://www.cyclingonline.nl/artikel/5622_hoogtepunten_2014_6-_niki_terpstra_wint_parijs-roubaix.html

 www.cyclingonline.nl/artikel/5554_een_jaar_bij_de_les_met_merida_cycling_kalender.html



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl